Fostele scrimere Roxana Scarlat și Andreea Doană, invitatele emisiunii „Drumul spre Paris” de joi, 18 ianuarie, de la ora 19:00

Autor: ProMotor 18 ian. 2024 Comunicat de presă
Fostele scrimere Roxana Scarlat și Andreea Doană, invitatele emisiunii „Drumul spre Paris” de joi, 18 ianuarie, de la ora 19:00

Fostele scrimere Roxana Scarlat și Andreea Doană vor fi invitatele emisiunii ,,Drumul spre Paris’’, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Roxana Scarlat este laureată cu argint pe echipe la Jocurile Olimpice de vară din 1996 de la Atlanta. A cucerit argintul european la individual în 1997. Este și cvadruplă vicecampioană mondială și vicecampioană europeană, tot pe echipe.

Din a doua jumătate a anului 2018 este secretar general al Federației Române de Scrimă.

Andreea Doană este laureată cu argint pe echipe la Campionatul Mondial din 2001 și la Campionatul European din 2004. Este cunoscută nu numai ca antrenoare la CS Dinamo, ci și ca arbitru internațional pentru sabie și floretă.

La finalul anului trecut a primit o veste excelentă: i s-a oferit onoarea, în urma selecției sale, pentru a arbitra la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Această selecție a fost făcută de către Federația Internațională de Scrimă (FIE), care a recunoscut astfel experiența și competența sa în domeniu.

Din 1928, de la prima participare, Romania nu a lipsit din intrecerile olimpice de scrima decat la JO din 1932, 1940, 1944 si 1948.

În prezent, se concurează atât la masculin, cât și la feminin, în următoarele  probe olimpice: spadă individual, floretă individual, sabie individual și pe echipe. La JO, se mai concurează la spadă pe echipe, doar la masculin, și la floretă pe echipe, doar la feminin.

Emisiunea „Drumul spre Paris” este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Prosport



Comentarii
Inchide