Octavian Morariu este invitatul emisiunii „Drumul spre Paris” de joi, 15 februarie, de la ora 19:00

Autor: ProMotor 15 feb. 2024 Comunicat de presă
Octavian Morariu este invitatul emisiunii „Drumul spre Paris” de joi, 15 februarie, de la ora 19:00

Octavian Morariu, membru CIO pentru România și președinte Rugby Europe, este invitatul emisiunii „Drumul spre Paris”, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Tema discuției se axează pe participarea României la Jocurile Olimpice 2024, unde se estimează că tricolorii vor aduce 6-8 medalii.

Născut pe 7 august 1961, fost internaţional, preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 2001-2003 şi fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu a fost ales pentru prima dată ca președinte Rugby Europe în 2013, când l-a înlocuit pe francezul Jean Claude Baque.

În 1987 a devenit primul român invitat să joace pentru echipa internațională de rugby Barbarians. După un turneu a ales să rămâne în Franța, unde a obținut azil politic.

Octavian Morariu este cel care, în timpul celui de-al doilea mandat al său ca preşedinte COSR, a reuşit să aducă pentru prima dată Flacăra Olimpică în România, aprinsă pentru FOTE Braşov 2013. A fost apoi implicat în candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă, din 2020, tot la Braşov, pierdută în favoarea oraşului Lausanne.

Emisiunea „Drumul spre Paris” este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide