Scrimera Mălina Călugăreanu și antrenorul Virgil Sălișcan sunt invitații emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 1 februarie, de la ora 19:00

Autor: ProMotor 01 feb. 2024 Comunicat de presă
Scrimera Mălina Călugăreanu și antrenorul Virgil Sălișcan sunt invitații emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 1 februarie, de la ora 19:00

Scrimera Mălina Călugăreanu și antrenorul Virgil Sălișcan sunt invitații emisiunii ,,Drumul spre Paris’’, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Tema discuției va fi axată pe participarea sportivilor la Paris 2024, când sunt calificările și care sunt sportivii care ar putea obține biletele la Olimpiadă.

Mălina Călugăreanu a fost prezentă la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016. A întânit-o pe brazilianca Ana Beatriz Bulcão. După ce a condus 12-9, a primit șase tușe la rând, pierzând meciul. La Tokyo 2020 nu s-a calificat.

Scrima modernă a început ca o formă de antrenament militar și a fost considerată sport prin secolul al XV-lea.

Inclusă în programul olimpic chiar de la prima ediție a Jocurilor moderne, în 1896, la Atena, scrima a fost prezența fără întrerupere la toate edițiile JO. În 1924, la JO de la Paris au fost acceptate și întrecerile feminine.

În prezent, se concurează atât la masculin, cât și la feminin, în următoarele  probe olimpice: spadă individual, floretă individual, sabie individual și pe echipe. La JO, se mai concurează la spadă pe echipe, doar la masculin, și la floretă pe echipe, doar la feminin.

Din 1928, de la prima participare, România nu a lipsit din întrecerile olimpice de scrima decât la JO din 1932, 1940, 1944 și 1948.

Emisiunea ,,Drumul spre Paris’’ este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide