Tesla renunţă la cele mai ieftine variante Model X şi Model S, dar taie şi preţurile

Tesla a eliminat variantele standard Model X şi Model S din linia de produse şi a modificat preţurile, în încercarea de a impulsiona vânzările la doar câteva zile după ce a anunţat livrări record, informează Automotive News Europe, care citează Reuters.

Tesla renunţă la cele mai ieftine variante Model X şi Model S, dar taie şi preţurile Tesla renunţă la cele mai ieftine variante Model X şi Model S, dar taie şi preţurile

Tesla a eliminat variantele standard Model X şi Model S din linia de produse şi a modificat preţurile, în încercarea de a impulsiona vânzările la doar câteva zile după ce a anunţat livrări record, informează Automotive News Europe, care citează Reuters.

Pentru a simplifica oferta, constructorul american a limitat variantele Model X şi Model S doar la "long range" şi "performance", dar a şi redus preţurile acestor modele, care acum sunt considerate variante de bază.

Eliminarea modelelor standard-range înseamnă o creştere a preţurilor de pornire pentru modelele Tesla, la 84.990 de dolari pentru Model X şi 79.990 pentru Model S, aici nefiind luate în calcul eventuale campanii de reduceri.

Tesla a redus şi preţul de pornire al modelului său destinat maselor, Model 3, la 38.990 de dolari.

"Pentru a simplifica achiziţia maşinilor noastre, standardizăm gama de produse şi reducem numărul pachetelor opţionale oferite pentru Model S, Model X şi Model 3", a anunţat compania. "Totodată, reducem preţurile pentru a face maşinile noastre mai accesibile pentru clienţi".

La începutul lunii, Tesla a anunţat că livrările celor trei modele din gama sa au crescut cu 51% în al doilea trimestru, la 95.200 de unităţi. Aproximativ 80% dintre toate maşinile Tesla vândute în această perioadă au fost Model 3. Compania se aşteaptă să crească producţia şi livrările în al treilea trimestru.

În China, cea mai mare piaţă de maşini electrice din lume, Tesla a crescut preţul pentru Model X la 115.068 de dolari şi cel al modelului S la aproape 113.000 de dolari.

Tesla construieşte o fabrică în Shanghai unde va produce iniţial Model 3 şi preia deja comenzi pentru modelele produse local, care au un preţ de bază de aproape 48.000 de dolari.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.