Toyota a dezvoltat un prototip al modelului Prius PHV echipat cu celule fotovoltaice - GALERIE FOTO

Chiar şi atunci când nu e soare afară, aportul de energie ar putea elimina neajunsul descărcării treptate a acumulatorilor pe timpul staţionării

Toyota a dezvoltat un prototip al modelului Prius PHV echipat cu celule fotovoltaice - GALERIE FOTO Toyota a dezvoltat un prototip al modelului Prius PHV echipat cu celule fotovoltaice - GALERIE FOTO

Toyota a dezvoltat o versiune prototip a modelului Prius PHV, echipat la partea de sus cu un nou tip celule fotovoltaice ultra-eficiente. Acestea sporesc autonomia vehiculului iar în anumite condiţii pot elimina nevoia folosirea staţiilor de încărcare.

Cu o eficienţă a conversiei energiei de 34%, faţă de aproximativ 20% la panourile fotovoltaice pentru uz general, celulele tapetate peste caroseria maşinii pot furniza o putere de până la 860W.

Deşi poate ajuta şi în timpul deplasării preluând o parte din sarcina acumulatorului, generatorul solar preia în mare parte încărcarea acestuia pe durata staţionărilor în parcările însorite.

Chiar şi pe timp înnorat, aportul de energie venit de la panourile solare ar putea elimina neajunsul descărcării treptate a acumulatorilor pe timpul staţionării, observat la toate vehiculele electrice.

Optimizarea suplimentară a circuitelor de conversie şi poziţionarea celulelor fotovoltaice poate adăuga până la 44.5 km autonomie, fără a suplimenta capacitatea acumulatorilor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.