Toyota a dezvoltat un prototip al modelului Prius PHV echipat cu celule fotovoltaice – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 16 iul. 2019 Mașini electrice

Toyota a dezvoltat o versiune prototip a modelului Prius PHV, echipat la partea de sus cu un nou tip celule fotovoltaice ultra-eficiente. Acestea sporesc autonomia vehiculului iar în anumite condiţii pot elimina nevoia folosirea staţiilor de încărcare.

Cu o eficienţă a conversiei energiei de 34%, faţă de aproximativ 20% la panourile fotovoltaice pentru uz general, celulele tapetate peste caroseria maşinii pot furniza o putere de până la 860W.

Deşi poate ajuta şi în timpul deplasării preluând o parte din sarcina acumulatorului, generatorul solar preia în mare parte încărcarea acestuia pe durata staţionărilor în parcările însorite.

Chiar şi pe timp înnorat, aportul de energie venit de la panourile solare ar putea elimina neajunsul descărcării treptate a acumulatorilor pe timpul staţionării, observat la toate vehiculele electrice.

Optimizarea suplimentară a circuitelor de conversie şi poziţionarea celulelor fotovoltaice poate adăuga până la 44.5 km autonomie, fără a suplimenta capacitatea acumulatorilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide