Volkswagen, lider în România pe segmentul de maşini electrice

Volkswagen, lider în România pe segmentul de maşini electrice

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice

Volkswagen a devenit anul acesta marca preferata a clienţilor de maşini electrice. Până la sfârşitul lunii octombrie au fost vândute în România 206 maşini electrice şi hibrid plug-in Volkswagen, iar oficialii mărcii estimează că vor ajunge până la finalul anului la un total de circa 300 unităţi vândute.

Marca Volkswagen a fost preferata românilor care au ales o maşină electrică sau una hibrid plug-in în 2018. În primele zece luni ale anului, au fost livrate la nivel naţional 206 de maşini Volkswagen de acest tip. Modelele 100% electrice comercializate de marcă sunt e-Golf şi e-Up, iar cele hibrid plug-in sunt Golf GTE şi Passat GTE.

Volkswagen se va dezvolta tot mai mult pe acest segment. În prima jumătate a anului viitor, marca va lansa în România prevânzările pentru unul dintre modelele din familia ID., iar până în anul 2025 grupul va avea în producţie pentru fiecare model din portofoliu câte un echivalent pe segmentul electric.

Volkswagen va susţine dezvoltarea infrastructurii electrice şi va facilita instalarea de staţii tip fast-charging (încărcare rapidă) în întreaga reţea de distribuitori locali pe parcursul anului viitor.

 Comentarii
Inchide