„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul pasionaților de fotbal”. Ce au ales scriitorii, politicienii, actorii și cei din showbiz!

Autor: ProMotor 13 iun. 2022 SPORT
„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul pasionaților de fotbal”. Ce au ales scriitorii, politicienii, actorii și cei din showbiz!

Cel de-al doilea juriu ales de către Prosport pentru a vota cel mai bun “unsprezece” din istoria de o sută de ani a echipei naționale este cel format din personalități remarcate în presă, politică, literatură, sport și în Showbiz. Mari ziariști, scriitori, politicieni, actori, sportivi, artiști, actori și cântăreți. Este vorba de oameni de o mare notorietate a căror pasiune pentru fotbalul românesc este mai mult decât cunoscută. Numele lor reprezintă o garanție a valorii în profesiile lor. Iată aceste nume care vorbesc de la sine: Marius Tucă, scriitor și jurnalist, Ionuț Vulpescu, scriitor, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Culturii, autor al cărții “Din țara în care stânga e Cârțu și dreapta e Lăcătuș”, Florin Jianu, maior în Armata Română, scriitor, a lansat recent cartea intitulată “8”, un omagiu adus celui care a fost “Marele Blond”, Ilie Balaci, dar și lui Gică Craioveanu.

Actorii Mihai Bobonete și Pavel Bârsan, adică Bobiță din Las Fierbinți și “Părintele” din Atletico Textila, producții Pro TV, dar și uriașul sportiv al României și al lumii, Ilie Năstase, primul lider din istorie în clasamentul ATP, sunt în acest juriu și și-au exprimat votul.

Patru mari artiști, Mihai Georgescu, adică Miță, solistul trupei “Bere Gratis”, Adrian Enache, o mare voce, dar și un titular al Naționalei Artiștilor, Connect-R, o voce unică, excepțională și Andrei Păunescu, scriitor, poet, compozitor, jurnalist, membru al Cenaclului Flacăra, și-au ales și ei favoriții. Nu în ultimul rând, Narcis Răducan, fostul fotbalist de la Bacău, Steaua sau Rapid, președinte de club, iar azi analist TV și blogger de succes. Cu toții au zeci de ani de experiență, nu doar ca profesioniști desăvârșiți în meseriile lor, ci și ca suporteri cu expertiză în fenomenul fotbalului românesc. Media de vârstă a votanților la această secțiune este mai scăzută față de cea precedentă, a antrenorilor, cum e și firesc să se întâmple. De asemenea, aria simpatiilor lor e una foarte largă, una acoperind toate marile echipe din istorie, de la Steaua și Dinamo, la Rapid, Universitatea Craiova, FC Argeș, Oțelul, UTA și nu numai…

Echipa secolului, votată de „Juriul pasionaților de fotbal”

Iată echipa “Naționalei 100” rezultată din votul lor: SILVIU LUNG-DAN PETRESCU, ADRIAN BUMBESCU, MIODRAG BELODEDICI, CRISTIAN CHIVU-NICOLAE DOBRIN, GICĂ POPESCU, ILIE BALACI, GICĂ HAGI-MARIUS LĂCĂTUȘ, FLOREA DMITRACHE ȘI ADRIAN MUTU. Antrenorul acestei selecționate: MIRCEA LUCESCU.

Și nu, nu e nicio greșeală: sunt 12 fotbaliști, dar posturi sunt 11, doar că FLOREA DUMITRACHE și ADRIAN MUTU împart, la egalitate perfectă de puncte, primul loc în ierarhia “vârfurilor de atac”. De remarcat că, spre deosebire de echipa rezultată din voturile antrenorilor, care a fost aceasta: Duckadam-Dan Petrescu, Bumbescu, Belodedici, Klein-Dobrin, Gică Popescu, Balaci, Hagi-Lăcătuș, Dumitrache, postul de portar e preluat de Silviu Lung, iar cel de fundaș stânga de către Cristi Chivu. Linia mediană e aceeași, iar în atac tot cuplul Lăcătuș-Dumitrache, ultimul la egalitate cu Adrian Mutu, new entry pe lista laureaților. Totodată trebuie să notăm și “schimbarea” selecționerului, Mircea Lucescu fiind alesul acestui juriu, după ce Ștefan Kovacs fusese preferatul marilor tehnicieni.

Interesant e că se menține cuplul de fundași centrali ai Stelei câștigătoare de Cupa Campionilor, Bumbescu-Belodedici, dar și extrema aceleiași echipe, Lăcătuș.
Posturi care par și ele fixate sunt cel de fundaș dreapta, ocupat de Dan Petrescu, precum și cele patru din linia mediană: Dobrin-Gică Popescu-Balaci-Hagi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide