Tractorașele pentru copii – potrivite și pentru fetițe sau doar pentru băieți?

Autor: ProMotor 11 iul. 2022 Advertorial
Tractorașele pentru copii – potrivite și pentru fetițe sau doar pentru băieți?

Copiii din urmă cu câteva zeci de ani, când eram noi mici, aveau delimitate o serie de jocuri clare în funcție de sex. Băieții jucau fotbal, fetele săreau elasticul. Băieții alergau prin tot cartierul, fetele rămâneau aproape de casă. Mai este valabilă această împărțire la copiii de astăzi? Noi zicem că, din fericire, nu. Vom discuta exemplul concret al tractorașelor pentru copii. Sunt ele destinate în exclusivitate băieților sau sunt potrivite și pentru fetițe? Află informații interesante din acest articol!

Tractorașele pentru copii – potrivite și pentru fetițe sau doar pentru băieți?

Copiii din ziua de astăzi sunt mult mai emancipați, mai dornici de a cunoaște lucruri din domenii variate. Ei sunt capabili să înțeleagă încă de la vârsta de 1 an lucruri și situații precum utilizarea telefoanelor mobile, a tabletelor sau a oricăror altor device-uri digitale care le pot oferi acces la internet.

Observăm că nici clasificarea accesoriilor pentru fetițe și băieței, în funcție de genul lor, nu mai are aceeași putere ca altădată. Jucăriile albastre nu mai sunt doar pentru băieți, iar o cămașă mov nu mai este tabu pentru micii năzdrăvani. De ce există această tendință de uniformizare între sexe? Atât datorită curiozității copiilor spre cunoașterea cât mai multor domenii de activitate, jocuri și jucării, cât și din trendul ce are loc la nivel mondial de deschidere a universului celor mici și de oferire a unei șanse egale indiferent de sex. Așadar, de ce ar face jucăriile pentru copii excepție? De ce să acceptăm că unele sunt doar pentru băieți și altele doar pentru fetițe?

Astăzi ne dorim să vă vorbim despre tractorașele pentru copii și să analizăm dacă sunt potrivite și pentru fetițe sau nu.

Tractorașe cu pedale și remorcă pentru fetițe?

Deși în mod tradițional o astfel de mașinuță pentru copii era rezervată doar băieților, acest lucru nu ar trebui să vă împiedice să achiziționați o astfel de jucărie pentru fetița voastră, dacă ea își dorește acest lucru. Iată motivele pentru care un tractoraș este foarte benefic pentru fetițe:

1. Crește respectul față de sine

Tractorașele cu pedale le ajută din foarte multe puncte de vedere pe fetițe să înțeleagă faptul că era prințeselor neajutorate și învăluite în roz a luat sfârșit o dată cu basmele fraților Anderson.

Femeia zilelor noastre este una puternică, ce se poate descurca singură inclusiv în domenii care aparțin, deseori, bărbaților: mașinile, construcțiile, antreprenoriatul și multe altele. O fată care crește și cu alte jucării, nu doar cu păpuși și ursuleți de pluș, va fi mult mai deschisă spre lumea liberă în care ne aflăm și nu va fi pusă în ipostaza în care, la orice pas, să aibă nevoie de ajutorul unui bărbat.

O fetiță care crește într-o armonie și într-un echilibru în ceea ce privește diversitatea jucăriilor sale va ajunge să fie o femeie echilibrată, cu încredere în sine, pe care nicio problemă a vieții nu o va dărâma. Exact rolul acesta îl are un tractor pentru copii oferit fetiței tale – o va face să înțeleagă valoarea independenței și a respectului de sine.

2. Înțegerea respectului față de alții

O fetiță care crește învățând despre o gamă variată de aspecte ale vieții, cum ar fi, printre altele, de tractorașe, de construcția lor, de complexitatea talentului necesar pentru a le conduce, de repararea și spălarea lor și multe altele, va fi o femeie care va respecta pe cei care vor face acest lucru pentru ea. De exemplu, va învăța să aibă respect față de curieri, muncitorii de la service-ul auto sau chiar față de soțul care nu o lasă din gentilețe pe ea să facă ITP-ul mașinii, chiar dacă este perfect capabilă să se descurce.

O femeie care știe să îi respecte pe ceilalți este o femeie care va fi respectată, la rândul ei, iar acesta este un aspect al vieții sale pentru care trebuie să o pregătească părinții încă de mică.

Poate că atunci când fetița voastră este atât de departe de vârsta la care să o priviți ca pe o femeie, aceste lucruri nu vă vin în minte. Însă atunci când devenim părinți, este datoria noastră de a furniza copiilor noștri cât mai multe cunoștințe despre cât mai multe lucruri. Iar dacă fetița voastră își dorește un tractoraș pentru fetițe, noi vă asigurăm de faptul că cele din selecția Kidiko sunt extrem de sigure și o vor face pe cea mică să se distreze ore în șir în timp ce călătorește alături de voi prin parc urcată într-un super utilaj-mașinuță pentru fetițe.

Așadar, acest tip de vehicule pentru copii sunt sigure și, cel mai important, ajută la întărirea caracterului copilului: îi va fi mai puțin frică, se va aventura mai mult, va cunoaște un pic mai mult din lumea asta mare, indiferent că e fetiță sau băiețel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kidiko



Comentarii
Inchide