Poliția a efectuat un control în trafic împreună cu inspectorii RAR. Ce mașini și motociclete au fost trase pe dreapta?

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2020 Știri auto

Pentru diminuarea numărului de accidente rutiere care au principala cauză defecțiuni tehnice ale vehiculelor, precum și diminuarea disconfortului fonic produs de autoturismele/motocicletele cărora le-au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare, în perioada 11-12 septembrie a.c., Brigada Rutieră a organizat activități de control în trafic în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

În cadrul acțiunii s-a urmărit starea tehnică a autoturismelor/motocicletelor, prin verificarea:

-sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții;
-sistemului de frânare;
-mecanismului de direcție;
-instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
-existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
-vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
-sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
-corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
-deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
-aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Astfel, au fost controlate peste 106 autovehicule (42Moto) și aplicate 101 sancțiuni contravenționale (40 moto), în valoare de peste 31.800 lei. Din totalul sancțiunilor, 88 (37 moto) au fost aplicate pentru deficiențe tehnice:

-17 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor (12 Moto);
-23 modificari neomologate ale autovehiculului (8 Moto);
48 alte deficiențe constatate (17 moto)
-13 sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier;

În cadrul activităților de control, au fost retrase 39 certificate de înmatriculare (16 Moto) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român,  4 seturi de plăcute de înmatriculare, și au fost dispuse 4 imobilizări ale autovehiculului.

Un puști de 21 de ani a vrut să arate lumii ce mașină are. În Piața Victoriei a fost tras pe dreapta

În data de 11 Septembrie a.c.., un tânăr în varstă de 21 de ani a condus un autovehiculul in zona Piața Victoriei, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR, s-a constat că prezintă modificări neomologate constructive nespecificate în cartea de identitate a vehiculului (flanse neomologate montate pe roțile axă față și spate), prezintă modificări neomologate ale suspensiilor (perne de aer), prezintă modificări neomologate ale sistemului de rulare (anvelopele cu alte dimensiuni decat cele prevăzute in cartea de identitate) și lipsa tubulatură evacuare noxe (lipsă tobă finală fapt pentru care produce un zgomot excesiv).

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, procedându-se totodată la imobilizarea vehiculului.

Acțiunile de acest fel vor continua și în viitor

Poliția anunță că acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide