De ce se moare pe șoselele din România?! Impact frontal, evitat la limită pe DN1 – VIDEO

Autor: ProMotor 09 oct. 2023 InfoTrafic

Un șofer a fost la un pas de accident pe DN1 Alba Iulia – Teiuș, în zona Sântimbru. Evitarea a avut loc după ce un alt șofer a efectuat o depășire periculoasă. Pentru a evita impactul acesta a fost nevoit să iasă în afara șoselei.

Incidentul s-a produs în data de 7 octombrie, în jurul orei 13,00. Șoferul, care circula pe direcția Alba Iulia – Teiuș, a declarat că a fost surprins de un autoturism Opel Astra care a intrat în depășirea unui TIR, în condițiile în care din sens opus veneau alte mașini.

În imaginile publicate pe internet se observă autoturismul Opel care intră în depășire, fără să se asigure că nu vine nicio mașină din sens opus. În momentul în care șoferul care circula regulamentar a realizat ce se întâmplă, a tras de volan și a ieșit de pe carosabil, evitând un impact frontal.

Accident frontal, evitat la limită

„Doar reflexul de a trage cât mai mult dreapta, până am ieșit de pe carosabil, a făcut ca să nu existe un accident”, a spus bărbatul care se afla la volan.

România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.

În 2022 s-au produs, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma acestor accidente, în fiecare zi, au decedat, în medie, patru români.

În total, aproape 1.500 de oameni au decedat anul trecut pe drumurile din România iar circa 3.500 au fost rănite. La nivel european, cele mai sigure drumuri sunt în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93/milion) a raportat cea mai mare rată în 2021, an pentru care avem agregate cifrele la nivel de UE.

Numărul de decese din România este peste dublul mediei europene (media UE a fost de 44 de decese rutiere la un milion de locuitori), informează Adevărul.ro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: dn 1



Comentarii
Inchide