Tânăr de 19 ani, prins de radar cu 190 km/h pe tronsonul de autostradă A0 abia deschis circulaţiei

Autor: ProMotor 30 nov. 2023 Știri auto
Tânăr de 19 ani, prins de radar cu 190 km/h pe tronsonul de autostradă A0 abia deschis circulaţiei

Un șofer în vârstă de 19 ani a fost prins de radar în timp ce circula cu viteza de 190 de kilometri pe oră pe tronsonul de autostradă A0, recent deschis circulației, scrie News.ro.

Un tânăr de 19 ani, care a obținut permisul de conducere de mai puțin de un an, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea cu 190 de kilometri pe oră pe tronsonul de autostradă A0 recent deschis circulației.

Tânărul, șofer începător, a fost înregistrat de radar în noaptea de miercuri spre joi.

„În noaptea de 30 noiembrie 2023, la ora 01.50, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au depistat cu aparatul radar, pe Autostrada A0, între D.N. 1 şi Autostrada A3, un tânăr, care circula cu 190 km/h. Conducătorul auto, de 19 ani, din Corbeanca, judeţul Ilfov, deținea permisul de conducere de mai puţin de un an”, transmite Poliţia.

Șoferul a fost amendat contravențional cu 1.305 lei și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.

Ca șofer începător ai două responsabilități suplimentare

Pentru o anumită perioadă după obținerea permisului auto, șoferii trebuie să respecte două obligații suplimentare față de cei care au actul de mai mulți ani.

Când se află la volan, șoferii cu o experiență mai mică de un an de la obținerea permisului auto sunt obligați să lipsească pe parbriz și lunetă un indicator distinctiv conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier. Mai precis, este vorba despre un disc de culoare galbenă cu un semn de exclamare de culoare neagră în centru, cunoscut neoficial sub numele de „lămâie”.

Apoi, în afara localităților, șoferii cu mai puțin de un an practică trebuie să respecte o viteză maximă cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă.

Viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puțin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse”, prevede Codul Rutier.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide