VIDEO cu deszăpeziri în luna mai. Există un strat de zăpadă de trei metri pe Transalpina

Autor: ProMotor 10 mai 2022 Știri auto
VIDEO cu deszăpeziri în luna mai. Există un strat de zăpadă de trei metri pe Transalpina

Deși de aflăm în luna mai, un strat de zăpadă cu o înălțime de aproximativ trei metri blochează Transalpina. Este vorba de zona pasul Urdele, în cel mai înalt punct, situat la 2.145 de metri.

Lucrătorii care deszăpezesc Transalpina se confruntă cu un strat de zăpadă cu o înălțime de aproximativ trei metri, motiv pentru care se înaintează cu dificultate, informează Adevărul.ro.

Aproximativ 4 km de drum, deszăpeziți într-o săptămână

Aproape patru kilometri de drum între Rânca și pasul Urdele, acolo unde Transalpina atinge cea mai mare înălțime, de 2.145 de metri, au fost curățați după aproximativ o săptămână de la începerea acțiunii de deszăpezire.

„Utilajele de deszăpezire care vin dinspre Rânca se află la kilometrul 38, ceea ce înseamnă cu au reușit să parcurgă o distanța de aproximativ patru kilometri din Rânca, de unde se închide drumul. Se înaintează greu. Zăpada depășește înălțimea unui încărcător frontal, care este de 3 metri. Astăzi a fost și ceață, ceea ce a crescut gradul de pericol, pentru că lucrătorii nu au o vizibilitate bună să acționeze“, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide