Acura Advanced Sedan Concept

Aproape nimic din conceptul Acura de la Salonul Auto din Los Angeles, de la sfârşitul lui 2006, nu face legătura cu ultimele modele Honda apărute recent. Poate că nici nu trebuie, dat fiind că Acura se adresează americanilor.

Acura Advanced Sedan Concept Acura Advanced Sedan Concept
Şi, după cum i-au obişnuit japonezii pe cei de peste ocean, Acura ar trebui să ofere mai mult decât Honda în materie de imagine, statut şi stil. Însă despre conceptul Advanced Sedan nu prea putem spune că depăşeşte, ca originalitate şi stil sofisticat, noul Civic, de exemplu.

Mai degrabă este un fel de răspuns pentru creaţiile lui Cadillac, cu accent pe muchii şi proporţii bine definite. Capota lungă a motorului iese în evidenţă datorită spatelui foarte scurt, dar şi graţie muchiei laterale curbate. Aripile spate proeminente şi jantele de 22” pe faţă şi 23” pe spate au rolul evident de a-i sensibiliza pe fanii muscle-cars, în timp ce pavilionul frumos arcuit şi portierele fin desenate aproape că intră în contradicţie cu aspectul forţos.

Şi astfel ajungem la termenul care ar putea foarte bine caracteriza conceptul: “contradictoriu”. Pentru că din faţă sau din spate, maşina pur şi simplu ajunge să te sperie. Sau, ca să nu exagerăm, brutalitatea botului şi banalitatea părţii dorsale sunt ca un duş rece. Bineînţeles, designerii au cel mai probabil argumente foarte clare, dar prima impresie vizuală este că acest concept Acura nu e terminat.

Sau este prea avangardist pentru spiritul nostru european? Parcă Citroen are un limbaj mult mai elevat pentru conceptele sale, aşa încât Acura Advanced Sedan Concept rămâne o încercare dedicată strict americanilor. O încercare de a plasa bling-bling-ul în zona luxului şi a performanţei. Nu că asta nu s-ar vedea zi de zi pe străzile americane, dar măcar japonezii înlocuiesc kitschul cu un stil mai elevat.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.