Acura Advanced Sedan Concept

Autor: Oraan Mărculescu 29 nov. 2006 Concepte auto

Şi, după cum i-au obişnuit japonezii pe cei de peste ocean, Acura ar trebui să ofere mai mult decât Honda în materie de imagine, statut şi stil. Însă despre conceptul Advanced Sedan nu prea putem spune că depăşeşte, ca originalitate şi stil sofisticat, noul Civic, de exemplu.

Mai degrabă este un fel de răspuns pentru creaţiile lui Cadillac, cu accent pe muchii şi proporţii bine definite. Capota lungă a motorului iese în evidenţă datorită spatelui foarte scurt, dar şi graţie muchiei laterale curbate. Aripile spate proeminente şi jantele de 22” pe faţă şi 23” pe spate au rolul evident de a-i sensibiliza pe fanii muscle-cars, în timp ce pavilionul frumos arcuit şi portierele fin desenate aproape că intră în contradicţie cu aspectul forţos.

Şi astfel ajungem la termenul care ar putea foarte bine caracteriza conceptul: “contradictoriu”. Pentru că din faţă sau din spate, maşina pur şi simplu ajunge să te sperie. Sau, ca să nu exagerăm, brutalitatea botului şi banalitatea părţii dorsale sunt ca un duş rece. Bineînţeles, designerii au cel mai probabil argumente foarte clare, dar prima impresie vizuală este că acest concept Acura nu e terminat.

Sau este prea avangardist pentru spiritul nostru european? Parcă Citroen are un limbaj mult mai elevat pentru conceptele sale, aşa încât Acura Advanced Sedan Concept rămâne o încercare dedicată strict americanilor. O încercare de a plasa bling-bling-ul în zona luxului şi a performanţei. Nu că asta nu s-ar vedea zi de zi pe străzile americane, dar măcar japonezii înlocuiesc kitschul cu un stil mai elevat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide