Acura Advanced Sport Car Concept

Autor: Andrei Nan 08 ian. 2007 Concepte auto

Partea frontală inspiră o masivitate şi o sportivitate demnă de o super sportivă exotică. Acest aspect vizual este creat de capota de dimensiuni mai mult decât generoase, dar şi de profilul acesteia. Un element de design mai puţin obişnuit este lipsa obişnuitei grile a radiatorului, trecerea aerului de răcire a motorului fiind asigurată de cele două prize de aer laterale, de mari dimensiuni.

Blocurile optice foarte înguste aduc aminte de cele folosite la prima generaţie a modelului Acura NSX. Prin folosirea tehnologoiei cu led-uri pentru faruri şi proiectoarele de ceaţă se crează un efect vizual de mare impact.

Profilul noului concept sport Acura este dominat de jantele de 19” pe faţă şi 20” pe spate. Folosirea geamurilor fumurii inclusiv pentru acoperişul maşinii, dar şi forma aerodinamică a întregului ansamblu de sticlă securizată creează un aer sofisticat, sportiv, într-un cuvânt exotic. Pentru a nu influenţa în mod negativ coeficientul aerodinamic al maşinii, mânerele de deschidere a uşilor sunt disimulate sub forma unor butoane discrete în partea superioară.

Din punct de vedere al dimensiunilor ,caroseria conceptului este foarte compactă pentru a permite un comportament dimanic superior, specific modelelor super sportive. Lungimea este de 4,5 metri, lăţimea de apoximativ 2 metri, înălţimea de 1,22 metri, iar ampatamentul de 2,76 metri. Proporţile date de aceste dimensiuni sunt aproape ideale pentru a obţine performanţe dinamice ridicate şi o manevrabilitate sporită.

Sub imensa capotă constructorul japonez a montat un motor V10 cuplat la un sistem de transmisie pe puntea spate. Acesta este bazat pe versiunea de transmisie integrală Super Handling All-Wheel Drive, care echipează noua Honda Legend.

Acura Advance Sport Car Concept este rezultatul contopirii a două culturi în materie de automobile. Muscle car-ul american cu supleţea discretă a modelelor japoneze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide