Audi Cross Cabriolet Quattro Concept

Audi va prezenta la Salonul Auto de la Los Angeles un nou concept sub numele de Cross Cabriolet Quattro.

Conceptul cu două uşi şi patru locuri, în lungime de 4,62 metri, combină genele unei decapotabile şi ale unui SUV, rezultatul final fiind un SUV decapotabil. Asemeni maşinilor de teren cu pretenţii, conceptul beneficiază de gardă la sol variabilă prin intermediul suspensiei reglabile electric. Cross Cabriolet Quattro este echipat cu sistemul "Audi drive select", împrumutat de la titrata A4. "Audi drive select" permite alegerea a trei moduri de lucru a propulsorului şi suspensiei, "dynamic", "sport" şi "efficiency".

Propulsia este asigurată de ultima evoluţie în materie de motoare diesel common-rail, un V6 de 3,0 litri care dezvoltă o putere de 240 CP şi un cuplu impresionant de 500 Nm. Propulsorul este capabil să ridice acul vitezometrului de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, iar viteza de top este de240 km/h. Aceste valori sunt realizate în condiţiile unui consum mediu de 7,3 litri/100 km. Unul din motivele realizări unui consum atât de redus este faptul că motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Mai mult decât atât, acest propulsor se laudă şi cu valori mici ale noxelor eliminate, datorită presiunii foarte înalte de lucru a injectoarelor piezo-electrice şi anume 2.000 de bar.

Interiorul este garnisit cu piele albă, iar ergonomia este la ea acasă, toate scaunele fiind prevăzute cu susţinere laterală. Pentru a-şi proteja pasagerii de turbulenţe atunci când maşina este decapotată, Audi Cross Cabriolet Quattro este prevăzut cu guri de ventilaţie pentru fiecare scaun. Ele sunt montate în tetiere creându-se astfel un contra curent. La capitolul Hi-tech, cei de la Audi oferă un sistem propriu de GPS combinat cu acces la hărţile Google Earth, informaţiile fiind furnizate în mod 3D pe un display de rezoluţie mare. Datorită acestui sistem, şoferul nu mai este nevoit să introducă manual adresa la care doreşte să ajungă, ci pur şi simplu dă click pe imagimea oferită de Google Earth.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.