Great Wall – trei concepte noi

Autor: Oraan Mărculescu 23 apr. 2007 Concepte auto

Încercând să satisfacă o gamă cât mai variată de gusturi, producătorul chinez Great Wall a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai trei concepte diverse, însă nu neapărat originale.

Van-ul Cowry abordează un stil pătrăţos, specific monovolumelor japoneze destinate exclusiv pieţei interne, cel mai asemănător exemplu fiind Nissan Serena. Cowry poate transporta până la şapte pasageri, iar interiorul luxos este dotat cu echipamente multimedia business, pentru transformarea maşinii într-un birou mobil. Motorizarea urmează a fi un 2,0 litri pe benzină, însă nu au fost furnizate date despre putere sau consum.

La polul opus găsim i7, un automobil urban cu o "figură" foarte agresivă, dar care nu poate ascunde liniile împrumutate de la Toyota Yaris. Motorizările vor fi două pe benzină, de 1,3 şi 1,5 litri, maşina fiind destinată publicului tânăr şi amator de fashion. În afara jantelor cromate, cu un aspect kitsch îndoielnic, designul automobilului este destul de unitar, deşi japonezilor le-ar putea da impresia unui tuning bizar realizat pe baza lui Yaris…

Fiat Panda 4×4 nu mai este singurul SUV de buzunar, noul mini chinezesc cu aspect off-road fiind o copie relativ fidelă, dar cu mai multe rotunjimi şi mult mai accesorizată. Great Wall prezintă acest model drept cel mai economic SUV de pe piaţă, care urmează a fi propulsat de un motor de 1,3 ltiri. În plus, dotarea va fi la înălţime: sistem de frânare cu ABS şi discuri de frână pe toate roţile, diferenţial şi şasiu separat. Sau poate nu e bună traducerea din chineză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide