Honda Accord Coupe – concept

Autor: Oraan Mărculescu 08 ian. 2007 Concepte auto

Foarte serioasă şi high-tech, această a şaptea generaţie a lui Accord se pare că se simte ameninţată de Lexus. Pentru că la o privire fugară cam asta eşti tentat să spui că ai în faţa ochilor. La o privire mai atentă, se remarcă sigla Honda, după care intervin şi alte detalii vizuale.

Dar oare de ce modelul expus la Detroit era denumit „concept”? Toate elementele sale par perfect realizabile în producţia de serie. Probabil oficialii mai vor să strângă nişte opinii direct de la publicul ţintă înainte de a da undă verde.

Fără a fi surprinzătoare, Accord Coupe este ceva mai mult decât corectă. Botul este foarte matur, dacă ar fi să facem o comparaţie cu Accord-ul european, grila mizând pe forme simple şi drepte. Cam neinspiraţi designerii – sau, dimpotrivă, inspiraţi de Volvo şi Lexus? Farurile cu o privire tăioasă mă fac să-mi retrag cuvintele, dar tot rămân de părere că noul Accord Coupe nu prea le face cu ochiul (adică farul) tinerilor. Probabil o fi de vină influenţa stilistică a mai zburdalnicului Civic.
Spatele maşinii nu este nici el de natură să îi atragă pe fanii „Fast & Furious”, doar cele patru ieşiri de eşapament, integrate în spoiler, meritând cu adevărat menţionate. În schimb, din lateral, silueta maşinii este mai mult decât ok, cu o nerviră centrală ascendentă şi muchii bine evidenţiate. Plafonul coboară foarte lin spre spate, iar suprafaţa vitrată este continuă, montantul central fiind ascuns. Portiera nu prea mare ar putea pune întrebări referitoare la aspectul practic al accesului pe bancheta din spate. Pentru că Accord Coupe nu face concesii spaţiului pentru pasageri, oferind cinci locuri, la fel ca berlina.

Oricum, nu contează dacă europenii sunt sau nu nemulţumiţi de acest Coupe, deoarece noi nici nu am fost în calcul. Mai important este că noul Accord Coupe arată clar mai bine decât modelul pe care îl va înlocui. Şi este şi mai avansată tehnologic, deoarece noul motor V6 dispune de noua tehnologie VCM (Variable Cylinder Management – decuplează alimentarea pentru trei dintre cilindri la sarcini mici), iar caroseria foloseşte conceptul constructiv ACE (Advanced Compatibility Engineering), care permite o mai bună disipare a energiei în cazul unui impact.

Rămâne de văzut dacă vizitatorii NAIAS din acest an mai au comentarii şi sugestii. Dacă nu, înseamnă că, de la sfârşitul anului, noul Accord Coupe va ajunge în showroomurile din USA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide