Jaguar C-XF – concept

Încălzirea planetei duce la mutaţii genetice în regnul floral şi animal, dar şi la schimbări climaterice neobişnuite. Astfel, jaguarul s-a adaptat condiţiilor friguroase şi acum arată total schimbat.

Jaguar C-XF – concept Jaguar C-XF – concept
Cel puţin despre C-XF nu putem afirma că ar fi de provenienţă Jaguar nici măcar după ce automobilul majestuos a apărut în standul britanicilor, la Salonul de la Detroit. Nu, nu are ADN-ul cu care ne-am obişnuit până acum, semn că se întâmplă ceva important prin curtea lui Ford, unde Jaguar încă mai are la dispoziţie o cuşcă aurită.

Silueta de coupe cu patru uşi nu are nici o legătură cu simbolicul Mercedes CLS, însă aminteşte într-o foarte mare măsură de Ford Iosis, concept care ne-a uimit acum doi ani, la Frankfurt. Încă de atunci remarcam că Iosis pare mai degrabă un concept Jaguar pe care designerii pur şi simplu au înlocuit sigla britanicilor cu cea albastră şi ovală. Acum s-a făcut dreptate: jaguarul este Jaguar.

Faţă de CLS, C-XF este mai mult sportiv decât elegant, în genul lui Aston Martin Rapide, concept care a văzut lumina zilei tot la Detroit. Oups, uite încă o sursă de inspiraţie pentru Jaguar! Stopurile orizontale şi foarte înguste sunt, însă, cu totul şi cu totul originale pentru britanici. Deşi... parcă le mai arborează şi un alt văr de concern, şi anume conceptul Lincoln MKR. Şi atunci, ce este cu adevărat doar al lui C-XF?

Răspunsul este partea frontală, care prefigurează viitoarea imagine de marcă a limuzinelor de clasă mare Jaguar, începând cu urmaşul lui S-Type. Practic, C-XF marchează o adevărată ruptură de trecutul designului conservator, fiind mult mai adaptat pentru confruntarea cu japonezii şi europenii, mai ales pe pieţele americane şi japoneze, unde nonconformismul este la mare preţ.

Practic, cei de la Jaguar păşesc pe urmele celor de la BMW, Ian Callum, şeful departamentului de design, preluând rolul de revoluţionar al tizului său Bangle. Ian Callum este responsabil pentru revigorarea imaginii Aston Martin, aşa încât Jaguar pare să aibă un viitor foarte tentant, dacă e să ne luăm după C-XF.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.