Land Rover LRX Concept Black & Silver

Autor: Silviu Draganescu 03 mart. 2008 Concepte auto

Precum sugerează şi numele, noul model este vopsit în două culori şi este dotat în premieră pentru Land Rover cu elemete din fibră de carbon menite a mări rezistenţa şi a scădea greutatea. LRX Black & Silver are noi jante, spoilere uşor modificate, puncte de ancorare pentru snowboarduri sau alte echipamente sportive şi o nouă motorizare.

Land Rover LRX Black SilverAici conceptul devine cel mai interesant, pentru că potrivit britanicilor de la Land Rover motorul diesel de 2,0 litri este cuplat la un sistem hibrid ce îi poate permite un consum mixt de 4,7 litri la 100 km/h în ciclul mixt european, ceea ce se traduce într-o emisie de CO2 de 120 g/km. Înteresant este că acest lucru se obţine fără alterararea performanţelor off-road, specifice mărcii britanice. Sistemul Electric Rear Axle Drive îi permite modelului să ruleze strict pe curent electric la viteze mici, pentru că pe măsură ce acesta rulează tot mai rapid, motorul termic să fie pornit şi să ruleze în paralel cu cel electric până la atingerea punctului optim de funcţionare.

Land Rover nu a declarat momentan că ar avea planuri de introducere în producţia de serie, mulţumindu-se ca la acest nivel să folosească cele două concepte LRX pentru promovarea imaginii sale la diverse evenimente autmobilistice din lume

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide