Nissan TownPod, concept electric la Paris 2010

Nissan TownPod, pe lângă faptul că e o maşină electrică, demonstrează un caracter practic foarte evoluat pentru necesităţile din mediul urban.

Teaseruldinaintea Salonului Auto Paris 2010pentru noul concept japonez Nissan TownPod ne dădea de înţeles că ar fi vorba despre omaşină electrică, dar nu ne aşteptam să vedem un automobil urbanatât de practic.

Într-un fel, TownPod aminteşte de stilul cubic al ciudatuluiNissan Cube, dar vine cu un stil ceva mai agresiv al părţiifrontale. De asemenea, suprafaţa vitrată este foarte redusă,TownPod dând impresia, din anumite unghiuri, că ar fi chiar omaşină blindată.

Portiereleau deschidere în sens invers, permiţând un acces foarte facil îninteriorul gândit cât mai ergonomic posibil. În spate, hayonul afost înlocuit cu două uşi de mari dimensiuni, simetrice şi careoferă atât o lăţime mare de încărcare, cât şi o distanţă cât maimică între margiena de încărcare şi sol. În plus, plafonulbeneficiază, în partea din spate, de două mici trape, care permittransportul obiectelor înalte.

În habitaclu, elementele sunt gândite să privilegieze cât maimult spaţiul interior, planşa de bord venind cu nişte ideiinteresante de amenajare: două displayuri de mari dimensiuni pe"consola centrală", o măsuţă culisantă în spaţiul pentru torpedosau plasarea pe un fel de excrecenţă a scaunului şoferului a uneimini-centrale de comandă, cu acces la principalele funcţii.

Atât exteriorul, cât şi interiorul maşinii beneficiază de oatenţie deosebită în ce priveşte iluminarea diverselor elemente,astfel încât TownPod capătă un stil deosebil de interesant, fiindclar o maşină cu propulsie electrică.