Peugeot 207 Epure

„Pur şi eficace” este noul concept Peugeot 207 e-pure, lansat cu ocazia Salonului Auto de la Paris, prefigurând versiunea coupe-cabrio a lui 207.

Peugeot 207 Epure Peugeot 207 Epure
Din punct de vedere al exteriorului nu sunt modificări majore ale designului faţă de actualul 207, doar spatele maşinii a suferit o “operaţie” pentru a trece de la varianta de caroserie din trei sau cinci uşi la cea cu două uşi, specifică unui coupe. Pentru a compensa scăderea rigidităţii, date de eliminarea hayonului şi a stâlpului central, au fost făcute ranforsări în zone sensibile, cum ar fi podeaua automobilului sau părţile laterale.

Interiorul este garnisit cu tapiţerie din piele albă, care, împreună cu vopseaua albă a caroseriei, creează un sentiment de puritate.

Ceea ce reflectă realitatea, Peugot 207 e-pure fiind un adevărat ecologist pe patru roţi graţie pilei de combustie, singura substanţă chimică eliminată fiind H2O, adică în traducere liberă APĂ..

Pentru a asigura rezerva de hidrogen necesară unei autonomii de 350 km, inginerii francezi au prevăzut sistemul cu cinci revervoare de hidrogen a câte 15 litri fiecare, ceea ce înseamnă o greutate totală de 3 kg. Fiecare din aceste cinci butelii are o presiune de lucru de 700 de bar pentru a stoca hidrogenul sub formă lichidă. Energia electrică rezultată este înmagazinată în baterii amplasate în partea inferioară a portbagajului, fară a influenţa în mod negativ spaţiul destinat banchetei spate şi sistemului de acţionare a acoperişului.

Pentru cei sceptici asupra performanţelor dinamice ale unui sistem de propulsie neconveniţional, Peugeot 207 e-Pure dovedeşte că se poate. Viteza maxină atinsă de acest prototip este de 130 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 15 secunde. Performanţe onorabile, dacă luăm în considerare toate elementele: autonomia, viteza maximă, greutatea maşinii (1.550 kg) şi, nu în ultimul rând sistemul de propulsie.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.