Prima schiţă a proiectului BMW Megacity

BMW vrea să ofere şi soluţii eficiente de mobilitate urbană şi astfel au dezvăluit prima schiţă a proiectului BMW Megacity.

Prima schiţă a proiectului BMW Megacity Prima schiţă a proiectului BMW Megacity

BMW intenţionează să reinventeze spiritul Isetta, dar într-o manieră mult mai contemporană şi congruentă cu imaginea actuală. Astfel, bavarezii vor lansa un sub-brand care are la bază acest concept BMW Megacity .

Prezentat de directorul de design, Adrian Von Hooydonk, acesta se vrea un mijloc de transport premium în zonele metropolitane şi este un pariu de dezvoltare sustenabilă şi mobilitate eficientă pe care BMW l-a făcut cu ceva timp în urmă. Pentru fanii designului BMW, Von Hooydonk are şi o veste mai puţin bună spunând că anumite trăsături specifice mărcii bavareze ar putea fi "omise", conform BMWBlog.com.

Din prima schiţă acest concept pare să prefaţeze un rival BMW pentru smart, dar unul electric. Nu se dezminte însă de specificul dinamic BMW şi conceptul are un motor electric care transmite 150 CP la roţile din spate, fiind alimentat de o baterie de 35 kWh. Autonomia se anunţă la 160 km, iar viteza maximă se va ridica tot la aceeaşi valoare, dar exprimată în km/h.

Modelul iniţial Megacity Vehicle (MCV) se pare că va avea o configuraţie de două uşi şi patru locuri şi o lungime totală de 3,98 metri şi va apărea în versiune de serie în 2013. Ulterior se vor mai introduce încă două versiuni Intracity Vehicle (ICV), un model cu două locuri care va ţinti spre smart şi apoi în 2017 Urban Commuter Vehicle (UCV), care va avea patru uşi şi patru locuri şi se va preta călătoriilor ceva mai lungi.

Conceptul MCV se pare că va fi expus într-o formă materială la Salonul de la Frankfurt din 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.