Seat Leon Twin Drive Ecomotive

Autor: Cosmin Iordache 14 ian. 2009 Concepte auto

Leon electricPrimul prototip de autovehicul cu propulsor electric realizat de producătorul spaniol de automobile Seat are la bază un model León care înlocuieşte motorul tradiţional cu combustie cu unul electric. Au fost modificate şi alte elemente, cum ar fi cutia de viteze, servofrâna, sistemele de încălzire şi răcire, precum şi o mare parte a componentelor electronice. Motorul este alimentat de un set de baterii cu litiu-ion, amplasate în secţiunea posterioară a autovehiculului, asigurând o putere permanentă de 35 kW şi o viteză maximă de 100 km/h.

Acest prototip va permite inginerilor de la Centrul Tehnic SEAT să studieze caracteristicile specifice sistemelor electrice de propulsie. Mai mult decât atât, el va identifica modalităţile de remediere pentru unul dintre cele mai mari dezavantaje – necesitatea frecventă de reîncărcare a bateriei şi autonomia de deplasare, care, în cazul acestui prototip, este de 50 km.

Afişaj high tech a sistemului electricProiectul „Twin Drive Ecomotive” reprezintă prima etapă a procesului de producţie a unui automobil propulsat în proporţie de 100% cu ajutorul energiei electrice. „Twin Drive Ecomotive” vizează proiectarea unui model hibrid care îmbină tehnologiile gamei de modele SEAT Ecomotive cu avantajele oferite de sistemele electrice de propulsie.

Expunerea proiectului a fost realizată la Centrul Tehnic SEAT, în prezenţa minstrului spaniol al industriei Miguel Sebastián, Antoni Soy, secretarul pentru industrie şi comerţ al guvernului catalan (Generalitat de Catalunya), precum şi a primarilor localităţilor în care se află liniile de producţie ale modelelor SEAT

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide