Skoda Fabia de 500 CP

Mulţumită unei idei a inginerului Capka, proprietarului firmei cehe constructoare de bujii Brish, a luat naştere cea mai puternică Skoda Fabia.

Skoda Fabia de 500 CP Skoda Fabia de 500 CP
Concretizat sub numele de R-S 01 WRC, proiectul celor de la Brisk a fost creat, în ceaa ce priveşte designul, cu ajutorul tunnerului Prodrive. Prototipul este bazat pe generaţia anterioară a lui Skoda Fabia, modificările exterioare aduse acesteia făcând foarte puţin evident acest lucru, doar farurile şi stopurile fiind elemente cunoscute.

Propulsia este asigurată de motorul TSFI de 2 litri, care echipează Audi S3, doar că motorului i-au fost aduse modificări majore, puterea dezvoltată fiind nici mai mult nici mai puţin de 500 CP la 7.800 rpm, iar cuplul motor de 600 Nm la 3.700 rpm. Datorită unei greutăţi totale sub 1.000 de kg, R-S 01 WRC atinge 100 km/h în doar 2,7 secunde.

Prototipul este pregătit pentru a-şi măsura forţele în campionatele de rally interne sau internaţionale, declară oficialii de la Brisk, dar, înainte de toate, modelul va fi punctul de atracţie pentru câteva evenimente promoţionale, unde cei din public vor avea ocazia să vadă ce poate maşina în realitate.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.