Premiera  Trabant concept electric la Frankfurt 2009

Cu toţii ştim ce a însemnat simpaticul Trabant, iar vestea bună este că maşinuţa cu care nemţii au "penetrat" Zidul Berlinului revine la Frankfurt într-o formă mai în ton cu timpurile.

Trabant concept electric la Frankfurt 2009 Trabant concept electric la Frankfurt 2009

Trabantul, în forma pe care o ştim, a părut în 1958, şi era o maşină destul de avansată pentru acele vremuri, având tracţiune şi suspensie independentă pentru cele două punţi. Peste jumătate de secol, acest model se întoarce sub formă de concept tot în Germania Vestică la Salonul de la Frankfurt. Şi acum acest prototip ţine pasul cu vremurile, beneficiind de o tehnologie electrică.

Astfel Trabantul cel nou este propulsat de un motor de 64 CP, alimentat de baterii Li-Ion, care au o durată de încărcare 8 ore şi o autonomie de 250 Km. Viteza maximă cu care Trabantul se poate deplasa este de 130 km/h, adică se plasează pe scara performanţei la la bază, aşa cum o făcea şi originalul acum 50 de ani.

În schimb conceptul conservă destul de fidel tema de design lansată de Trabant. Blocurile optice au forma consacrată, dar bineînţeles beneficiază de LED-uri, de uşi fără rame şi plafon panoramic. Are aceeaşi caroserie în două uşi, dar dimensiunile sunt observabil mai mari, pentru a face faţă rigorilor contemporane şi pentru a primi patru persoane în condiţii decente. Interiorul păstrează tema retro, dar la prima vedere, anumite elemente aduc destul de mult cu cele de la MINI, vezi feţele de uşi şi extremităţile bordului.

Vestea nu tocmai bună pentru entuziaştii de Trabant este că acest concept, aparţine unui mic atelier de design, IndiKar şi este creat de Poschwatta Nils, care speră să vândă mai departe proiectul sau să găsească finanţări pentru a îl scoate în producţia de serie în 2012. Deci nu este o certitudine că vom avea un Trabant electric în viitor, dar premizele par foarte entuziaste.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.