Volkswagen Up! Blue Fuel-Cell Concept

Producătorul german aduce la Salonul Auto de la Los Angeles a treia versiune a gamei UP, una pusă în mişcare de un motor electric şi de o pilă de combustibil.

Volkswagen Up! Blue Fuel-Cell Concept Volkswagen Up! Blue Fuel-Cell Concept
Noul concept este o versiune electrică bazată pe pile de combustibil a prototipului cu 5 uşi space-up! prezentat în octombrie la Tokyo Show. Vedeta de la showul american foloseşte un motor electric de 61 CP ce are o turaţie de 10000 de rpm şi un cuplu maxim de 120 Nm. Autonomia este dată de un pachet de 12 baterii litiu-ion dispuse în parte din spate, alături de motor. O configuraţie asemănatoare cu a primelor Volkswagen Bus, de la care conceptul preia şi o parte din partea stilistică.

Bateriile pot să pună maşina în mişcare pe o distanţă de 105 km până când vor trebui încărcate. Ori de la o banală priză, ori prin intermediul sistemul dezvoltat de Volkswagen şi denumit high-temperature fuel cell. Potrivit germanilor acesta este mai uşor şi mai ieftin decât cele ale concurenţilor şi de aceea are mari şanse de a intra în producţia de serie. Autonomia creşte cu 250 de km în cazul folosirii acestui sistem, maşina beneficiind şi de panouri solare situate pe plafonul modelului pentru a mai mări puţin curentul avut la dispoziţie.

Conceptul poate accelera de la zero la 100 de km/h în 13,7 secunde şi are o viteză maximă de 120 km/h.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.