Cele mai frumoase mașini scoase la vânzare în prezent. Galerie FOTO

Autor: George Cristea 02 iul. 2020 Știri auto

Am stabilit deja care sunt cele mai urâte mașini produse vreodată, așa că ni se pare rezonabil să dezvăluim și cele mai frumoase mașini. Industria auto nu duce lipsă de exemple cu adevărat impresionante în istorie, dar ne vom concentra astăzi pe cele mai frumoase mașini scoase la vânzare în prezent, pe care le poți cumpăra intrând într-un showroom chiar azi.

Intră în Galeria FOTO

Un vechi proverb spune că frumusețea este în ochii privitorului, dar asta nu este întotdeauna valabil și în cazul mașinilor. Dacă nu luăm în calcul câteva modele cu un design cu adevărat polarizant (Chris Bangle, guilty) sau altele de-a dreptul imposibil de privit fără scrâșnete din dinți, universul auto are un dosar curat, plin cu modele care ar întoarce capetele privitorilor în orice moment, chiar și după zeci de ani de la scoaterea lor din fabricație.

Cred că este de prisos să amintim aici siluete inconfundabile, ca ale lui Mercedes 300 SL Gullwing, Jaguar E-Type sau Ferrari 250GT, sau, ceva mai departe în istorie, Daimler Double-Six 40/50 sau Bugatti Type 57SC Atlantic Coupé. Multe dintre acestea le puteți admira în colecția lui Ralph Lauren, dacă-i faceți o vizită.

Care sunt cele mai frumoase mașini scoase la vânzare în prezent?

Mașinile clasice sunt frumoase, nu încape nicio îndoială, dar nici modelele actuale, aflate în prezent în fabricație, nu sunt cu mult mai prejos. Dacă valoarea mașinii ar fi stabilită doar de frumusețea designului acesteia și nu și de raritatea și nivelul tehnologic, cu siguranță mașinile de mai jos ar fi mai căutate decât un Bugatti Type 57.

Lexus LC 500
Fie că vorbim de coupé sau de cabriolet, părerile sunt unanime: Lexus LC 500 este pur și simplu superb. Ca să nu mai vorbim că și interiorul este la fel de spectaculos ca și exteriorul.

Volvo S60
Simplitatea designului suedez continuă să ne surprindă. Liniile curate și elegante ale lui S60 atrag privirile ca un magnet, iar imaginea este completată în interior de un amestec de clasic și modern.

Hyundai Veloster
Hatchback-ul sportiv asimetric desenat de Hyundai continuă să surprindă prin nonconformism și caracterul inconfundabil. În versiunea sportivă N se dovedește nu doar un magnet pentru priviri, ci și o plăcere la condus.

Aston Martin DBS Superleggera
Proporții perfecte și un design care ar putea face din DBS cea mai frumoasă mașină modernă. Designul agresiv este dublat de un propulsor pe măsură – V12 cu 715 CP. Performanțele nu mai contează, pentru că înnebunești numai privindu-l.

Maserati GranTurismo
Acest model a ieși recent din fabricație, e adevărat, dar încă poate fi cumpărat până se epuizează stocurile. O ocazie care nu ar trebui ratată. Chiar și la 13 ani de la lansare, GranTurismo este cotat ca având unul dintre cele mai reușite designuri din industrie.

Mercedes-AMG GT Coupé cu 4 uși
Am putea spune că Mercedes-AMG GT este cel mai frumos Mercedes din toate timpurile, incluzându-le aici și pe SLS sau 300 SL. Proporțiile atent studiate și suprafețele rafinate până la perfecțiune sunt completate de portbagajul practic.

Polestar 1
Modelul de debut al brandului suedez Polestar este o pasăre rară. Liniile de design sunt de o puritate rară, chiar dacă motivele farurilor copiază modelele comapniei-mamă Volvo.

Porsche Taycan
Răspunsul Porsche la trendul electric combină armonios liniile clasice ale brandului cu modernismul accentuat. Chiar dacă proporțiile sunt de Panamera, Taycan arată mai degrabă ca un 911 cu patru uși. Jos pălăria!

Bentley Continental GT
Modelul britanic a întins cu adevărat aripile abia anul trecut, odată cu lansarea versiunii GT V-8. Designul a fost rafinat, iar tehnologic a primit platforma și motorul dezvoltate de Porsche – un mariaj de vis.

Ford GT
Ford a vrut să construiască un supercar și a reușit. Spre deosebire de cele mai multe supercaruri, însă, Ford GT este chiar frumos. Grație numărului limitat de exemplare, este și un exemplar foarte dorit de colecționari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide