BMW a anunțat prețurile în România ale noului SUV electric iX

Autor: George Cristea 18 mart. 2021 MASINI NOI

BMW a anunțat prețurile în România ale noului SUV electric iX, care va ajunge la clienți înainte de finalul acestui an. Acestea nu sunt deloc timide.

Intră în Galeria FOTO

BMW iX își propune să ofere un nou tip de experiență de conducere, anunța producătorul bavarez în noiembrie anul trecut odată cu prezentarea primelor informații despre noul model electric. Acesta va introduce a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive, cu două motoare electrice care dezvoltă peste 500 CP. BMW promite că viitorul SUV electric va putea accelera de la 0 la 100 km/h în „mai puțin de cinci secunde”.

Lucrurile nu au evoluat foarte mult de atunci, chiar dacă BMW a anunțat deja prețurile și detalii tehnice mai amănunțite. Știm BMW iX va fi disponibil în două versiuni, cel puțin deocamdată – xDrive50 și xDrive40. BMW iX are încă performanțele provizorii, iar acum aflăm că cifrele prezentate anterior sunt valabile pentru versiunea mai puternică, BMW iX xDrive50. În cazul lui xDrive40, puterea maximă este de 326 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h durează „puțin peste 6,0 secunde”.

BMW iX: Care sunt prețurile în România

Același lucru este valabil și pentru capacitatea bateriei Li-Ion, despre care BMW spunea că este „mai mare de 100 kWh”. Așadar, vorbim de o putere brută de peste 100 kWh doar în cazul modelului xDrive50. Aceasta ar trebui să-i permită o autonomie teoretică de peste 600 de kilometri în ciclul WLTP. Referindu-se la modelul xDrive40, BMW anunță o baterie de peste 70 kWh (capacitate brută), cu o autonomie care „depășește 400 km”.

Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC de până la 200 kW (în cazul modelului xDrive50). În decurs de zece minute poate fi alimentată suficientă energie în baterie pentru a creşte autonomia maşinii cu peste 120 de kilometri. În cazul versiunii xDrive40, aceste valori scad la 150 kW putere de încărcare și 90 km autonomie încărcată în 10 minute. La ambele variante de model, încărcarea bateriei de înaltă tensiune poate fi mărită de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute.

Noul BMW iX va începe producţia în Dingolfing, Germania, în vara acestui an. Debutul mondial pe piaţă, inclusiv în România, este programat până la finalul acestui an. Preţurile pentru România pornesc de la 78.838 euro cu TVA pentru iX xDrive40 și de la 98.294 euro cu TVA pentru iX xDrive50.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide