OFICIAL: Dacia Spring – Echipare, versiuni și prețuri în România pentru cel mai așteptat model electric

Autor: George Cristea 11 mart. 2021 Știri auto

Dacia a oferit toate informațiile de comercializare pentru modelul Spring – echipare, versiuni și prețuri în România. Precomenzile celui mai așteptat model electric încep oficial pe 20 martie – în ziua echinocțiului de primăvară.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Spring este așteptată cu multă nerăbdare pe piața din România, acesta urmând să fie, de departe, cel mai accesibil model electric. Așteptarea se apropie de sfârșit, pentru că Dacia dorește să profite de echinocțiul de primăvară pentru a da startul comercializării lui Spring – o metaforă pe care o înțelegem.

Speculații în privința prețului lui Spring s-au mai făcut anterior, iar o sesiune de precomenzi deschisă în Ungaria a stabilit și un prag oficial – 17.760 de euro. Judecând după informațiile oficiale oferite de Dacia în România clienții din Ungaria au plătit un preț mare pentru rezervarea mașinii. Să nu uităm, însă, că valoarea TVA în Ungaria este de 27%, ceea ce poate explica diferența de preț.

Dacia Spring – Echipare, versiuni, prețuri în România: Cât costă cea mai ieftină versiune

Dacia a trimis deja către rețeaua de dealeri fișele de produs ale mașinilor și listele de prețuri, prilej cu care acestea au „scăpat” în mediul online. Potrivit Dacia România, într-o primă fază vor putea fi comandate două niveluri de echipare: Comfort și Comfort Plus. O echipare Business este oferită clienților de flote, având o gamă de echipamente echivalentă cu cea a echipării Comfort și un preț identic.

Dacia a comunicat prețurile pentru modelul Spring, care va putea fi comandat începând cu data de 20 martie și în România. Vânzările încep cu echiparea superioară Comfort Plus, care are un preț de pornire de 18.100 de euro. Clienții din România au, astfel, un preț mai mic decât cei din Franța, unde aceeași echipare costă 18.490 de euro. Prin Programul Rabla Plus, Dacia Spring în echipare Comfort Plus va putea fi achiziționată astfel la prețul de aproximativ 9.050 de euro.

Ulterior vor fi  deschise precomenzile și pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 de euro (TVA inclus). Și aceasta este mai ieftină decât în Franța, unde costă 16.990 de euro. Prin Rabla Plus, românii vor plăti 8.400 de euro, ceea ce înseamnă că Dacia Spring va fi cu puțin mai scumpă decât Logan cumpărat prin Programul Rabla (6.990 de euro), în condițiile în care va fi mai bine echipat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Varianta Comfort Plus vine echipată cu aer condiționat, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inchi MediaNav și suport Android Auto/Apple CarPlay, cameră de mers înapoi, senzori de parcare spate, vopsea metalizată și decoruri interior Orange.

Ce echipamente opționale pot fi comandate pe Dacia Spring

Ca opțiuni, se pot comanda cablul de încărcare Mode 3 Type 2, care permite încărcarea rapidă la o stație de curent continuu de până la 30 kW. De asemenea, cei care cumpără echiparea de bază Confort vor putea configura contra cost vopseaua metalizată și roata de rezervă (standard pe Confort+). Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Primul model electric din istoria Dacia are un motor de 45 CP și o baterie Li-Ion cu capacitatea de 26,8 kWh, care-i asigură o autonomie de 230 km WLTP (305 km WLTP City). Mașina are o lungime de 3,73 metri, dar oferă un portbagaj de 300 de litri, o valoare imensă pentru segmentul din care face parte. Ne așteptăm ca Dacia Spring să domine vânzările de mașini electrice de pe continentul european, presupunând că Dacia va avea suficiente mașini pentru a acoperi cererea.

Primele mașini vor ajunge la clienți în cursul lunii septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide