Iată primul Saab 9-3 100% electric

Autor: Iulian Dnistran 25 aug. 2014 Mașini electrice

Acesta este primul Saab 9-3 100% electric produs sub aripa noului proprietar al mărcii auto suedeze, NEVS (National Electric Vehicle Sweden).

Potrivit comunicatului oficial, motorul cu ardere internă a fost schimbat cu unul electric care produce 100 kW (140 CP), iar bateriile au fost montate în podea, astfel că portbagajul nu a avut de suferit. Autonomia maximă este de aproximativ 200 de kilometri, acceleraţia de la zero până la 100 km/h are nevoie de zece secunde, iar viteza maximă este limitată la 120 km/h. Dar nu te gândi că o să poţi cumpăra maşina asta în săptămânile care urmează, fiindcă povestea este puţin cam complicată.

La revedere, motor pe benzină!

Pentru început, acesta este un prototip, dar asta nu ar trebui să însemne prea multe, fiindcă NEVS a anunţat la mijlocul lui 2013 că va transforma bătrânul Saab 9-3 într-un vehicul electric în 2014. Ceea ce s-a şi întâmplat, după cum bine poţi vedea. Dar asta nu e tot.

În septembrie 2013, fabrica Saab din Trollhättan, Suedia a produs prima maşină nouă după doi ani de pauză. Câtă bucurie! Dar a fost de scurtă durată, fiindcă producţia a fost oprită din nou în luna mai 2014 din cauză că unul dintre acţionari – Qingbo Investment Co. – nu a furnizat banii promişi, iar furnizorii nu au fost plătiţi. Aşa că acest prototip de Saab 9-3 electric nu e chiar un model nou, fiind produs în luna mai – atunci când fabrica încă era în funcţiune.

De fapt, oricum ai lua-o, Saab 9-3 nu mai este de mult o maşină nouă. Producţia la a doua generaţie a început în 2002, iar în 2008 a venit un facelift care a rămas neschimbat până în prezent. Aşa că Saab 9-3 – fie el electric sau pe benzină – este, în esenţă, o maşină veche de 12 ani.

Compania Saab a fost cumpărată la jumătatea lui 2012 de către National Electric Vehicle Sweden (NEVS), un consorţiu creat special pentru achiziţionarea activelor companiei auto suedeze fondate în 1947. În prezent, NEVS are doi proprietari – NME Holdings deţine 78%, iar oraşul chinez Qingdao deţine 22% prin compania Qingbo Investment Co Ltd.

Citeşte şi: ISTORIA Saab – naşterea, succesul, decăderea şi renaşterea

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide