O Tesla Model 3 Performance vor lua startul în acest weekend la CNVC – Cupa Reșița

Autor: Marius Vișan 07 iul. 2022 Știri auto
O Tesla Model 3 Performance vor lua startul în acest weekend la CNVC – Cupa Reșița

Weekendul acesta, Dominic Marcu va fi prezent la la Reșita, pentru a doua etapă de CNVC 1 de coeficient 2, pe traseul de pe Valea Domanului, o locație legendară a coastei românești. Urmează o provocare pe un traseu de 4.75 kilometri, la start fiind înscriși 50 de piloți din 3 țări.

Dominic participă pentru prima dată în carieră cu Tesla Model 3 Performance la această competiție și a doua oară pe acest traseu cu o mașină electrică.

Dominic abordează etapa cu moralul la cote înalte, după parcursul de la ”Transalpina Challenge”, unde s-a clasat pe locul 4 la categoria Open, la capătul unui parcurs în care mașina s-a comportat impecabil.

”Obiectivul meu este o clasare cât mai sus în ierarhia generală, cu un timp cât mai bun. Reșița este un punct de atracție pentru iubitorii de motorsport din România și sper ca vremea să permită fanilor să ia parte la spectacolul nostru” a declarat Dominic.

O Tesla Model 3 de competiție, unică în Europa

În noua configurație, Tesla Model 3 Performance este mai ușoară cu aproximativ 200 de kilograme. Plafonul și alte elemente de caroserie au fost înlocuite cu unele din fibră de sticlă.

Pachetul de siguranță a fost completat folosind produse Sparco. Aici intră scaunul, sistemul de prindere a centurilor, sistemul de stingere automată a incendiilor și volanul.

Componentele sistemelor de direcție și de frânare poartă semnătura specialiștilor americani de la Unplugged Performance. Pentru kit-ul de suspensie a fost instalat un coilover KW-V4 cu patru compensatoare. Este cel mai performant care poate fi instalat pe acest model.

Jantele Braid de 18 inch contribuie prin dimensiuni și prin masa redusă la îmbunătățirea performanțelor mașinii.

Grupul motopropulsor electric oferă o putere maximă de 500 de cai-putere și 660 Nm de cuplu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Flavius Croitoru


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide