Orașul din România în care vor fi produse baterii Li-Ion pentru mașini electrice

Autor: George Cristea 15 iun. 2021 Știri auto

Un producător major de componente pentru industria auto va investi pentru a produce în România baterii Li-Ion. Iată care este orașul din România în care vor fi produse baterii Li-Ion pentru mașini electrice.

Intră în Galeria FOTO

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara, în următorii șase ani, pentru a produce baterii pentru mașini electrice, a anunțat luni primarul orașului Dominic Fritz. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani.

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1.000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

În România vor fi produse baterii Li-Ion pentru mașini electrice

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022, relatează Economedia.

Dräxlmaier nu este primul producător care anunță fabricarea bateriilor Li-Ion în România. Prin conexiunile sale cu industria auto mondială este, însă, cel mai apropiat de introducerea în producție a mașinilor electrice cu baterii Made in Romania. Rombat, furnizorul național de baterii, a anunțat de asemenea că va produce baterii Li-Ion în fabrica sa de lângă București, începând din această toamnă. Rombat nu a anunțat însă niciun contract cu producătorii de mașini electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide