VIDEO. Subaru își lansează primul model electric. Când va fi comercializat

Autor: Daniel Samoilă 01 nov. 2021 Știri auto

Brand-ul Subaru își va lansa în luna noiembrie primul model electric. Este vorba de modelul Solterra, care va fi lansat pe 11 noiembrie, scrie motor1.com.

Primele mașini vor fi puse la vânzare în 2022, menționează sursa citată.

Subaru Solterra seamănă foarte mult cu noul Toyota BZ4X, un model electric care se va lansa în decembrie. De altfel, cele două mașini au fost dezvoltate în cadrul unui parteneriat între cele două companii.

Nu s-au oferit încă detalii despre motopropulsor, deși se știe că noul Subaru Solterra va avea tracțiune integrală, ceea ce sugerează o configurație cu două motoare. De asemenea, reprezentanții companiei vor veni la lansare și despre gama crossover-ului și capacitățile bateriei.

VIDEO

Toyota își lansează primul model electric: bZ4X

Toyota bZ4x este primul model construit pe platforma dedicată vehiculelor electrice e-TNGA. Aceasta integrează o baterie Li-Ion cu capacitatea de 71,4 kWh sub podea. Potrivit Toyota, aceasta asigură o autonomie de 450 de kilometri în ciclul WLTP.

Viitorul bZ4x, care va fi lansat oficial pe 2 decembrie, va fi disponibil în două versiuni – cu tracțiune față și cu tracțiune integrală. În primul caz, propulsia este asigurată de un motor electric cu puterea de 150 kW montat pe puntea față. În celălalt, fiecare punte este antrenată de câte un motor electric cu puterea de 80 kW, pentru un total de 160 kW.

Intră în Galeria Foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: motor1.com



Comentarii
Inchide