Tesla s-ar putea extinde în India

Autor: ProMotor 22 iun. 2023 Știri auto
Tesla s-ar putea extinde în India

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că premierul indian Narendra Modi a făcut presiuni asupra producătorului auto pentru a face o „investiție semnificativă” în această țară, adăugând că un astfel de anunț este așteptat în curând, scrie Mediafax.

Comentariile sale au urmat unei întâlniri cu Modi, marți, în timpul vizitei de stat a acestuia din urmă în Statele Unite.

O sursă a declarat anterior pentru Reuters că Musk îl va informa pe Modi cu privire la planurile de înființare a unei baze de producție în India.

India are un potențial puternic pentru un viitor energetic sustenabil, inclusiv energie solară, baterii şi vehicule electrice, a declarat Musk, adăugând că speră să aducă serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX şi în India.

„Lui (Modi) îi pasă cu adevărat de India, deoarece ne împinge să facem investiții semnificative în India, ceea ce intenționăm să facem”, a declarat Musk.

Elon Musk: „Sunt încrezător că Tesla va ajunge în India”

Ministerul de Externe al Indiei a declarat că Modi l-a invitat pe producătorul de vehicule electrice să analizeze posibilitatea de a investi în sectoarele mobilității electrice și spațiului comercial din țară.

Musk a spus: „Sunt încrezător că Tesla va ajunge în India și o va face cât mai curând posibil din punct de vedere uman”.

Șeful Tesla a mai spus că este „un fan” al lui Modi și că intenționează să viziteze India anul viitor.

„Mi-a făcut plăcere să te întâlnesc, Elon Musk. Am avut conversații cu multiple faţete pe teme care variază de la energie la spiritualitate”, a scris Modi pe Twitter la câteva ore după întâlnire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla



Comentarii
Inchide