Un pilot german a străbătut 12.000 de km cu o maşină electrică prin România, în cadrul Electric Tour. Scopul final: 24.000 km şi stabilirea unui nou record mondial

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice

Pilotul german Christian Gernemann vrea să stabilească unui nou record mondial pentru cea mai lunga distanţă parcursă vreodata cu o maşină electrică: 24.000 km. Supranumit “Electric Tour”, acest eveniment va fi recunoscut şi înscris în Guinness World Records.

El a pornit în acest tur al României pe data de 6 octombrie, la bordul lui Renault ZOE. În mai puţin de 2 luni de la start a reuşit să parcurgă cu succes jumătate din km ţintă.

În călătoria sa a vizitat 1400 de sate si orase din cele 2950 propuse, având deja în bord 12.000 de km. El a parcurs în medie 270 km pe zi, încărcând maşina de 2 ori zilnic. 

Scopul Electric Tour este să demonstreze românilor de pretutindeni că se poate străbate ţara din colţ în colţ fără probleme, ba mai mult, se poate face asta cu o maşină electrică. Astfel Christian nu s-a abătut de la aşa numitele drumuri de ţară, ci din contră, a vizitat multe sate, chiar şi cele care nu au parte de energie electrică. 

 Comentarii
Inchide