Acesta pare să fie cel mai scump număr de înmatriculare din lume

Autor: Andrei Ştirbu 13 iun. 2014 Știri auto

În timp ce în România legislaţia nu permite folosirea numerelor personalizate, alte ţări dau ocazia doritorilor de exclusivism să plătească sume incredibile de bani pentru a deţine plăcuţa de înmatriculare care îi caracterizează cel mai bine. Sau – de ce nu? – le dau speculanţilor ocazia de a-şi recupera în mod multiplicat investiţia. 

Luăm ca exemplu pe Afzal Kahn (posesorul Kahn Design), care a achiziţionat plăcuţa de înmatriculare „F1” cu circa 500.000 € în 2008, număr pe care l-a folosit, de-a lungul timpului, pe un Porsche Panamera, pe un McLaren SLR şi, în final, pe un Veyron. Da, toate aceste maşini au fost achiziţii de-ale lui Afzal şi da, plăcuţele personalizate sunt transferabile atât de la maşină la maşină.

Nici în 2008 suma de 400.000 de lire sterline pentru un număr de înmatriculare nu era chiar ceva normal – a stârnit câteva priviri mirate atunci când a fost făcută publică achiziţia. De fapt, achiziţia în sine a reprezentat un record absolut în Marea Britanie – record pe care domnul Kahn îl deţine şi acum.

… împreună cu maşina sa, evident

Şi se pare că nu este dispus să renunţe foarte uşor la el (recordul) şi la ea (plăcuţa de înmatriculare). În 2013 a primit o ofertă de la un businessman (a se citi un şeic) de 6.000.000 £. Da, exact, ŞASE MILIOANE de lire sterline. Suficient pentru domnu Kahn cât să-şi facă firmă de taxi cu Veyron. Oferta a fost refuzată

Iar în lumea celor care nu se uită la bani atunci când vine vorba de numere de înmatriculare, aceasta nu este suma cea mai mare. Un alt… businessman, Saeed Khouri, a achiziţionat plăcuţa de înmatriculare „1” cu 7,1 milioane de lire sterline. Sau, în bani europeni, 8.873.309 €. Adică 38.966.670 de lei noi.

Recent, Kahn a primit o ofertă de 10,5 milioane de euro (nu stăm bine cu matematica, dar credem că e cu mult peste suma plătită de Saeed), ceea ce ar fi transformat-o, în mod oficial, în cea mai scumpă plăcuţă de înmatriculare din lume. Asta, desigur, dacă Afzal nu ar fi refuzat-o. Dar a făcut-o. 

Dacă preferaţi pe alb…

OK, acum ai ajuns în punctul în care crezi că numărul lui Kahn nu are echivalent în vreo monedă de pe Terra. Se pare că nu e chiar aşa. Dânsul a declarat că toate ofertele de peste 12,5 milioane de euro îl vor face să se gândească.

Ghidându-ne după algoritmul „cu cât mai puţine caractere, cu atât mai scumpă plăcuţa”, ne întrebăm oare cât ar costa un număr de înmatriculare pe care să nu scrie nimic. Iar pe tine te întrebăm care crezi că este un număr de înmatriculare inspirat. Şi cât ai fi dispus să dai pe el (considerând că dacă e suficient de inspirat, poţi să-l vinzi ulterior pentru un deluşor de bani)?

Via: Autoblog.nl, Foto deschidere: Thetelegraphandargus

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide