Alexandra Marinescu este prima româncă din competiţiile de monoposturi. Şi are doar 14 ani

Autor: Andrei Ştirbu 18 dec. 2014 Știri auto

După ce şi-a perfecţionat îndemânarea în spatele volanului la competiţii de karting în America, Alexandra Marinescu se pregăteşte să continue în Formula 4. 

Recent, Alexandra şi-a încheiat cu bine primul test cu un monopost de Formula 4 pe Brands Hatch, în Marea Britanie. Sesiunea nu a fost una ideală – temperatură de maxim 10 grade Celsius, aderenţă scăzută, maşină pe care nu mai condus-o vreodată pe un circuit pe care nu a mai păşit în realitate înainte. Cum s-a descurcat? 

„A fost o senzaţie fantastică în momentul în care am ieşit pentru prima oară pe circuit. Îmi place mult maşina şi am reuşit să mă acomodez rapid, ceea ce s-a văzut şi în timpii stabiliţi apoi pe fiecare tur” a declarat Alexandra. 

În traducere, asta înseamnă că în câteva tururi a reuşit timpi similari cu piloţi de formulă care ştiau şi maşina, şi circuitul. O să trecem această evoluţie la capitolul „excelent”, date fiind condiţiile de mai sus şi perioada scurtă de acomodare a Alexandrei.

Ce va urma după testul pe Brands Hatch? Păi, Alexandra va concura fie în MSA Formula Championship în Marea Britanie, fie în Formula 4 ADAD în Germania.

„Cele mai bune opţiuni pentru mine sunt competiţiile din Marea Britanie sau Germania. Sunt două ţări importante în lumea sporturilor cu motor, iar etapele de Formula 4 au fost incluse în cadrul unor competiţii importante, ceea ce asigură o audienţă suplimentară. Vom decide la începutul anului viitor împreună cu partenerii noştri care este cea mai bună soluţie. Campionatul din Marea Britanie are 10 etape, iar cel din Germania are doar 7, dar ambele încep în aprilie aşa că avem timp pentru teste cu monoposturile din ambele campionate. Sunt sigură că vom lua cea mai bună decizie” a precizat Alexandra Marinescu. 

Una dintre marile bucurii ale Alexandrei este că poate să concureze în monoposturile de Formula 4 (ale căror motoare dezvoltă până în 160 de cai-putere), în ciuda faptului că are abia 14 ani. 

„Am ales Formula 4 deoarece este o competiţie nouă, care beneficiază de susţinerea FIA, şi pentru că este singura care acceptă piloţi care au doar 15 ani” a adăugat Alexandra, care va împlini vârsta de 15 ani în februarie, adică înainte de începerea următorului sezon de Formula 4.

Noi îi urăm succes şi promitem să te ţinem la curent cu performanţele Alexandrei.

via Sport Business

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide