Apple Car Play va integra aplicaţia WAZE

Autor: ProMotor 17 sept. 2018 Știri auto
Apple Car Play va integra aplicaţia WAZE


Apple Car Play va permite rularea aplicaţiei Waze în cadrul său, odată cu lansarea versiunii sistemului iOS 12, care va avea loc în această toamnă.

Până acum, Apple Car Play nu permitea decât rularea aplicaţiilor proprii. În cazul navigaţiei, aplicaţia oferită era Apple Maps, însă mulţi utilizatori nu o foloseau.

Produsele Apple au permis conectarea la maşini încă din 2004, însă abia în urmă cu 4 ani a fost lansat sistemul Apple Car Play, care oferea un design mult mai prietenos şi intuitiv, alături de funcţii de navigaţie, multimedia, podcast şi citirea mesajelor.

Decizia de a rula un număr redus de aplicaţii în Car Play a aparţinut companiei şi nu a fost clar până acum de ce alţi producători de aplicaţii foarte apreciate nu au avut acces în meniu. Poate decizia de a permite accesul Waze în Car Play se datorează faptului că Apple nu speră ca Apple Maps să fie considerat prea curând un rival pentru Waze sau Google Maps, sau poate Apple vrea să crească popularitatea propriului sistem auto oferind mai multe funcţii integrate.

Android Auto permite rularea aplicaţiei Waze, însă Google deţine Waze. Până acum, şoferii cu iPhone şi Apple Car Play putea utiliza Waze doar pe telefon în timpul condusului.

Integrarea Waze în Apple Car Play se va face odată cu lansarea versiunii sistemului de operare iOS 12.

Majoritatea constructorilor oferă în cadrul sistemului de infotainment acces şi la Apple Car Play şi la Android Auto, pe lângă propriile funcţii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide