Audi TT clubsport turbo vine la Wörthersee cu 600 CP

Autor: Andrei Ştirbu 15 mai 2015 Știri auto

Înainte de prezentarea din cadrul Marii Adunări de la Wörthersee 2015, Audi a publicat imagini şi informaţii cu TT clubsport turbo, un concept în privinţa căruia nu ne-am hotărât ce primează: cât de bine arată sau cât de puternic este.

În timp ce galeria foto (şi imaginile de la faţa locului) ne vor convinge de prima parte, ne folosim de informaţiile oficiale pentru a o lămuri pe a doua. TT clubsport turbo are sub capotă un TFSI I5, supraalimentat, de 2,5 litri, care dezvoltă 600 de cai-putere şi 650 de Newtoni-metru.

Unul dintre componentele sistemului de supraalimentare este controlat electric, ceea ce permite lui TT clubsport turbo să-şi creeze resurse acolo unde turbina mecanică încă nu are suflu optim.

Da, „tehnologia este aproape gata de implementare”, însă nu o vei vedea (foarte curând) pe modelele Audi alimentate cu benzină, ci o vei reîntâlni pe TDI-urile de serie.

TT clubsport turbo sprintează de la 0-100 km/h în 3,6 secunde şi atinge o viteză maximă de 310 km/h. Totul se întâmplă prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte, care trimite puterea tuturor celor patru roţi, ajutată de binecunoscutul quattro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide