Bentley Bentayga va avea „cel mai economic motor cu 12 cilindri din segmentul de lux”

Autor: Andrei Ştirbu 10 mai 2015 Știri auto

În cadrul Vienna Motor Symposium – unde a fost prezentat şi TFSI-ul de 2,0 litri care va intra şi sub capota viitorului Audi A4 -, Volkswagen a anunţat noul motor W12 TSI twin-turbo, de 6,0 litri, prezentându-l ca fiind „cel mai frugal motor cu doisprezece cilindri din segmentul de lux”.

Acesta dispune, pe lângă deja obişnuitul sistem Start / Stop, şi de tehnologia de dezactivare a cilindrilor atunci când nu este nevoie de ei. Motorul mai combină şi injecţia directă FSI de la Audi cu injecţia multi-punct TMPI prezentă la motoarele Bentley.

Pentru un plus de rafinament, a fost implementată o suspensie adaptivă a motorului, care se foloseşte de actuatori electromagnetici pentru a contracara vibraţiile. Iar circuitul de ulei „permite folosirea în off-road” a motorului, după cum oficialii au declarat. Cu toate că nu s-a menţionat în mod oficial numele Bentayga, toate indiciile duc către viitorul SUV de superlux de la Bentley.

În termeni de performanţă, W12-ul produce 608 cai-putere şi 900 de Newtoni-metru, permiţând unui anumit model [EXP 10, de exemplu…] să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de patru secunde şi până la o viteză maximă de peste 300 km/h. Nu, n-am uitat de partea cu „cel mai economicos”, însă cifrele de consum încă nu au fost declarate. Încă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide