BMW obţine două premii la concursul Motorul Internaţional al Anului 2014

Autor: Iulian Dnistran 25 iun. 2014 Știri auto

BMW Group a obţinut două premii la concursul Motorul Internaţional al Anului 2014, în categoriile „2,5 litri – 3,0 litri” şi „1,4 litri – 1,8 litri”.

În prima categorie, câştigător a ieşit propulsorul pe benzină de 3,0 litri cu şase cilindri în linie al Grupului BMW, propulsor care foloseşte tehnologia TwinPower Turbo şi care se regăseşte în echiparea multor modele BMW, de la Seria 3 şi până la X5. Este pentru a patra oară când acest motor primeşte un premiu în cadrul competiţiei International Engine of the Year.

În categoria „1,4 litri – 1,8 litri”, câştigător a fost propulsorul turbo pe benzină de 1,6 litri cu patru cilindri care echipează modele ca Mini Cooper S Countryman şi Mini Cooper S Paceman, pe lângă vehiculele din grupul Peugeot-Citroën. Este pentru a opta oară când acest motor obţine un titlu la Motorul Internaţional al Anului.

Aşa arată unitatea de 1,6 litri turbo folosită pe unele modele Mini

În 2014, juriul competiţiei în care marele câştigător a ieşit, pentru a treilea an la rând, propulsorul Ford EcoBoost de 1,0 litri, a fost format din 82 de jurnalişti auto din lumea întreagă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide