BMW pregăteşte terenul pentru noul model BMW X7

Autor: Andrei Ştirbu 31 mart. 2014 Știri auto

BMW X3, X5, şi X6 precum şi derivatele X5 M şi X6 M au fost produse până acum la Spartanburg, centrul de competenţă BMW pentru gama X. Ziua de vineri nu a marcat doar startul producţiei noului BMW X4, ci şi anunţarea decizie de mărire e capacităţii fabricii din SUA.

Capacitatea acesteia va fi crescută la 450.000 de unităţi pe an, pentru că noul BMW X7 urmează să fie produs tot aici: „Cu BMW X7 dezvoltăm un nou model X de mari dimensiuni pe care îl vom produce în fabrica noastră din SUA pentru toate pieţele din lume – aceasta arată încă o dată angajamentul pentru Statele Unite”, a declarat Norbert Reithofer, preşedintele consiliului director BMW AG.

Impactul economic al fabricii în regiune este evaluat la 16,6 miliarde de dolari. De la startul producţiei în 1994, Spartanburg a construit mai mult  de 2,6 milioane de automobile pentru clienţii BMW din întreaga lume. În acest moment sunt produse BMW X3, X4, X5 şi X6, iar în curând va fi adăugată şi o versiune X5 plug-in hybrid. În 2013 au fost fabricate 297.326 de automobile în locaţia din Spartanburg, cu o medie de aproximativ 1.100 de modele zilnic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide