Bucureşti, în topul oraşelor cu cel mai prost trafic. Află pe ce loc suntem şi câte ore pierde un şofer pe an

Autor: Gandul.info 25 ian. 2016 Știri auto

 

 

 

Bucureştiul ocupă locul 5 în intr-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic rutier. Conform unui studiu TomTom, la o călătorie medie de 30 de minute cu maşina prin oraş, Bucureştiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an. 

Cu alte cuvinte, dacă foloseşti maşina zilnic în Capitală, pentru un drum care ar trebui să dureze jumătate de oră, la sfârşitul anului vei bifa echivalentul a 4 zile şi 4 nopţi pierdute în trafic din cauza blocajelor rutiere.

Capitala României este întrecută doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) si St. Petersburg (104 ore), se arata intr-un studiu realizat de TomTom.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Florin Piersic, şoferul. Maşinile pe care le-a deţinut şi sumele pentru care le-a vândut

Citeşte şi GALERIE FOTO. Rescue – Cea mai tare maşină de intervenţii

Citeşte şi TOP 9 maşini în care nu mori dacă faci accident (plus 10 în care ai şanse mari să mori)

Specialistii in psihologia transportului de la Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera „PsihoTrafiQ” considera ca ambuteiajele duc implicit la nervozitate si la cresterea accidentelor cauzate de reactiile impulsive. In acelasi timp, blocajele se petrec din cauza numarului foarte mare de masini care circula in Bucuresti, raportat la cel al populatiei, iar solutia principala pentru decongestionarea traficului ar fi optarea oamenilor pentru mijloacele alternative de transport. Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2014, sunt inmatriculate 924.213 autoturisme, la o populatie de 1.883.425 de locuitori, adica o masina la 2 locuitori, scrie b365.ro.

Citeşte şi Ruşii relansează o maşină celebră, o viitoare concurentă directă pentru Dacia

Citeşte şi VIDEO. Maşinile Terminatorului. Cu ce se plimbă Arnold Schwarzenegger pe străzile din Beverly Hills

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide