Capcana din portofel. Neatenţia care îţi anulează rovinieta

Capcana din portofel. Neatenţia care îţi anulează rovinieta

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Nu de puţine ori s-au înregistrat erori la sistemul de plată a rovinietei, iar şoferii s-au trezit cu amendă deşi plătiseră taxa. După achitarea acesteia mulţi şoferi pun chitanţa în portofel sau în torpedou, printre alte hârtii. Partea proastă este că după un anumit timp de pe chitanţă se pot şterge datele, astfel că în loc de chitanţă se pot trezi cu o hârtie albă. 

Pe internet există destule poveşti despre această posilibitate. Iată una dintre ele:

”În urmă cu ceva ani, la un control, un poliţist nu s-a mulţumit să se uite pe parbriz la autocolantul rovinietă şi a vrut să vadă bonul primit la cumpărarea ei. Când l-am scos din portofel am avut surpriza să văd că abia se mai putea descifra ceva din ceea ce scria pe el! Ca prin minune se mai vedea că este un bon de rovinietă şi data la care aceasta expira. Doar ştampila benzinăriei era perfect vizibilă. Înţelept, poliţistul, m-a sfătuit ca altădată să păstrez la mine doar o copie a bonului buclucaş, iar originalul să-l ţin acasă, într-un dosar…” 

Acesta este un caz oarecum fericit, când pe bon s-au păstrat ceva urme, însă nu toţi au avut acest noroc.

Pentru a evita această problemă vă recomandăm să faceţi o copie a chitanţie şi să puneţi originalul într-un loc unde nu se poate deteriora.  

 Comentarii
Inchide