Cât de inteligent este noul Porsche Panamera | VIDEO-FOTO

Autor: ProMotor 20 iul. 2016 Știri auto

Cu un nou pachet de infotainment şi sistemul de ultimă generaţie Porsche Communication Management (PCM), actualul Panamera rămâne la fel de frumos, dar devinde mai inteligent. Odată cu lansarea pe piaţă a aplicaţiei Porsche Connect şoferii se pot bucura de timpul petrecut în maşină într-un mod mult mai eficient, fiind în acelaşi timp atenţi la drum. 

Prin Porsche Connect şoferul poate activa serviciul de controlul de la distanţă al funcţiilor automobilului, dar şi posibilitatea de a afla diverse informaţii despre vehicul prin intermediul smartphone-ului şi al ceasului Apple Watch. De asemenea, automobilul este prevăzut cu un compartiment de depozitare pentru telefon, situat în consola centrală, şi cu funcţia Apple CarPlay, care permite utilizarea diferitelor aplicaţii de pe iPhone prin intermediul sistemului PCM. Versiunea premium a pachetului, Connect Plus, se ba-zează pe acest modul. Acesta oferă, în plus, un modul de navigare, un modul de telefon LTE, un hotspot WiFi în maşină, precum şi numeroase servicii bazate pe Internet.

Aplicaţia Connect Plus este disponibilă în echiparea standard a modelelor Porsche 911 şi Panamera şi, în plus, este disponibilă la cerere şi pentru toate celelalte modele – în combinaţie cu modulul de navigare, dacă este nevoie.

Pachetul de servicii de Navigaţie şi Infotainment include funcţii şi aplicaţii care ajută conducătorii auto să-şi folosească mai bine timpul pe parcursul călătoriei şi să ajungă mai rapid la destinaţie.  Un exemplu este navigaţia online, care include căutarea online a locurilor şi a informaţiilor în timp real despre trafic, precum şi Google Earth şi Google Street View pentru o ghidare mai fidelă pe parcursul călătoriei şi până la destinaţie.

Un alt serviciu este informaţia legată de zboruri, care permite conducătorilor auto să ceară detalii cu privire la zborurile curente, cum ar fi ora de aterizare sau de decolare, întârzierile, numărul terminalului sau al porţii. Locurile libere în parcările de la destinaţie sau în împrejurimi sunt de asemenea indicate, alături de alte informaţii utile cum ar fi tarifele şi orele în care acestea sunt deschise.

Centrul de control Porsche Communication Management, dotat cu ecran tactil, este piesa de rezistenţă a aplicaţiei Porsche Connect. Integrat ca dotare standard în toatele modelele Porsche, versiunea şi funcţiile acestuia variază în funcţie de tipul şi opţiunile echipamentului. Porsche Communication Management vine cu un meniu principal ce poate fi personalizat. Widget-urile reprezintă o modalitate simplă şi rapidă prin care utilizatorii îşi pot stabili opţiunile pe care le utilizează cel mai frecvent. Accesul la PCM la toate versiunile de ecran sensibil se face prin control tactil în mai multe puncte. 

În afară de CD/DVD player-ul integrat, PCM include şi interfeţe USB, care permit conectarea iPhone-ului sau a stick-urilor de memorie la sistemul vehiculului. PCM joacă, astfel, rolul unui centru de control confortabil de utilizat. Conţinutul media poate fi redat şi prin unul dintre porturile SD sau prin jukebox (10 GB). Muzica din jukebox pot fi importată şi prin porturile SD şi USB. Sistemul permite conectarea facilă a telefoanelor mobile cu Hands-Free, prin Bluetooth. Funcţiile de bază ale telefoanelor mobile pot fi, şi ele, controlate prin PCM. Funcţia Connection Manager este concepută pentru a ghida utilizatorii prin numeroasele opţiuni specifice de conectare a PCM cu sursele externe.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide