Ce s-a ales de maşina personală a Elenei Ceauşescu, la 26 de ani de la Revoluţie – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 iul. 2016 Știri auto

 


Un Renault 18 care a aparţinut Elenei Ceauşescu a ajuns material didactic pentru viitorii mecanici auto, după ce a intrat în posesia Liceului Tehnologic Holboca din Iaşi, scrie Bzi.ro

Până în 1990 maşina era unică în această zonă, culoarea şi modelul făcând-o uşor recognoscibilă de cei care o întâlneau pe stradă. Deşi a ajuns la doar 125.000 de kilometri, autoturismul se află într-o stare atât de proastă că nici măcar nu mai porneşte. 

Fosta maşină personală a soţiei dictatorului era condusă doar de ea sau de şoferul ei personal. Se află în Iaşi de 17 ani, iar la ea au acum acces doar elevii care se pregatesc să devină mecanici auto. 



„Este un autoturism Berlina din anii ’80. La vremea respectiva era un autoturism special, fiindcă se afla în dotarea secretarilor de stat. Era unică la nivel de judeş. Era o maşină performantă, Renault 18, şi scumpa, nimeni nu işi permitea să o cumpere. Se distingea imediat în trafic, lumea ştia a cui este. La vremea în care o conducea Elena Ceauşescu era albastră, noi când am primit-o era vopsită în alb. Are o motorizare de 1,4 cc şi aprindere clasică. O maşina performantă, cu ţinută bună de drum, foarte reuşită”, a spus Teodor Ciocănel, instructor auto al Liceului Tehnologic Holboca, citat Bzi.ro.

Între timp conducerea liceului şi-a dat seama de valoarea maşinii şi a început să strânga pentru reabilitare. Se pare că banii strânşi vor şi investiţi doar pe piese şi materiale, pentru că de manoperă se vor ocupa chiar elevii liceului.

Liliana Rujanu, directoarea Liceului Tehnologic Holboca, spune că maşina Elenei Ceauşescu a devenit un simbol pentru unitatea de învăţământ pe care o conduce, iar cu ajutorul faimei acestei maşini a reuşit chiar să atragă elevii să învete cu placere mecanica auto.

Liliana Rujanu adimite că maşina necesita reparaţii serioase, dar este optimistă că la final va primi aprobări de la RAR şi va ajunge să ruleze pe drumurile publice.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide