Chris Bangle revine la FIAT?

Chris Bangle, controversatul designer, care a atins apogeul atât al carierei cât şi al controversei la BMW, s-ar putea întoarce de unde a pornit, adică de la FIAT.

Chris Bangle revine la FIAT? Chris Bangle revine la FIAT?

Chris Bangleeste designerul care aimpus cel mai îndrăzneţ stilla BMW, unul căruia nu îi puteai răspunde cu indiferenţă, ori îţiplăcea, ori te scandaliza. A părăsit însă compania bavareză înfebruarie 2009, care a revenit la o imagine ceva mai conservatoare,şi o perioadă nu s-a mai vorbit prea mult despre proiectele sale.Acum însă revista italiană Quattroruotte lansează zvonul că Bangles-ar putea întoarce la FIAT.

ChrisBangle a mai activat ca designer pentru FIAT în perioada 1985 şi1992 şi bineînţelescă şi aici şi-a impus stilul său non-conformist. Primul proiect lacare a lucrat a fost conceptul Junior, după care sub creionul săuau ieşit modele ca Fiat Coupe (în colaborare cu Pininfarina), Alfa145 sau Fiat Brava, toate caracterizate la vremea lor prindesignuri inovative, care se detaşau de imaginea obişnuită amărcilor italiene.

Acelaşi lucru se speră şi acum printr-o eventuală venire a luiBangle, mai ales că acum paleta de mărci s-a extins foarte multprin alianţa cu Chrysler. Deşi nu este nimic sigur, se pare că înalegerea FIAT a contat faptul că este american şi italienii vor săpătrundă pe această piaţă în forţă şi, de asemenea, şi-ar puteapune semnătură pe modelele Chrysler.

Fiat Coupe