Englezii compară noul Logan MCV cu Skoda Fabia Break

Autor: Adrian Mihălţianu 08 nov. 2013 Știri auto

Jurnaliştii de la publicaţia britanică AutoExpress au publicat un material în care compară noua Dacia Logan MCV cu unul dintre rivalii săi apropiaţi – Skoda Fabia Combi.

Englezii încep prin a pune în discuţie combinaţia preţ-spaţiu oferit, iar aici Loganul MCV câştigă fără probleme. Mai exact, în Marea Britanie, breakul românesc porneşte de la un preţ de 6.995 de lire sterline şi oferă un portbagaj de 573 de litri, în vreme varianta de top Laureate, cu motorul diesel de 1,5 litri şi 90 CP, ajunge la doar 10.795 de lire sterline.

Portbagajul unui Logan MCV

În acelaşi timp, o Skoda Fabia Combi cu motor diesel de 1,6 litri cu 105 CP, în nivelul de echipare SE, e mai scumpă cu 3.835 de lire sterline, deşi portbagajul e mai mic cu 68 de litri. Dar problema nu se rezumă doar la dimensiunea portbagajului.

Cei de la AutoExpress spun că instrumentele de bord împrumutate din Grupul Volkswagen fac interiorul Fabiei să arate mai modern, în timp ce elementele de interior de origine Renault de diferite vechimi ajută Loganul să fie vândut atât de ieftin.

Interiorul unei Skoda Fabia Combi

În cele din urmă, britanicii dau verdictul: Dacia Logan MCV iese câştigătoare. Ei spun că dacă vrei un break ieftin, spaţios şi de încredere, a doua generaţie Dacia Logan MCV este o alegere bună. Într-adevăr, e construită pentru a fi ieftină, dar e echipată bine şi construită solid.

Skoda Fabia Combi ocupă, astfel, locul al doilea în preferinţele celor de la AutoExpress. Englezii spun că Fabia este o maşină fiabilă, care nu cere prea mulţi bani pentru întreţinere şi care are parte de o reţea excelentă de service-uri. Însă, în compania Loganului MCV, pare scumpă, mai ales dacă pui în ecuaţie dimensiunile portbagajelor. Mai mult, testul britanicilor laudă calitatea interiorului, dar scoate la iveală lipsa de rafinament a motorului diesel TDI de 1,6 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide