Facelift pentru BMW Seria 5 Sedan, Touring şi Gran Turismo

Autor: Adrian Mihălţianu 05 aug. 2013 Știri auto

Cu peste 1.000.000 de modele vândute, actuala generaţie BMW Seria 5 s-a impus în clasa sa ca un etalon al luxului şi al eleganţei. Pentru 2013, constructorul german propune un facelift care înglobează schimbări discrete de design, noi versiuni de motorizare şi elemente inovative de tehnologie.

În ceea ce priveşte designul exterior, variantele Seria 5 Sedan şi Touring au primit modificări subtile la nivelul spoilerului faţă, care acum dispune de două prize de aer discrete dar şi de stopuri revizuite, care accentuează impresia de lăţime dată de partea din spate. În ceea ce priveşte Seria 5 GT, modificările sunt şi mai discrete şi pot fi depistate în partea din faţă şi din spate şi au rolul de a amplifica senzaţia de robusteţe şi dinamism emanată de caroserie. Datorită revizuirii părţii din spate, portbagajul lui Seria 5 GT a câştigat 60 de litri şi are acum o capacitate de 500 de litri.

În plus, toate versiunile din gama Seria 5 au primit faruri cu xenon ca dotare standard, în vreme ce farurile adaptive cu LED rămân în rândul opţionalelor, împreună cu luminile de ceaţă tot cu LED. Pentru clienţii cu pretenţii sportive, BMW pune la dispoziţie pachete M care se mulează pe fiecare versiune în parte.

La capitolul motorizări noi, BMW propune un nou propulsor diesel în patru cilindri pentru Seria 5 Sedan şi Touring: 518d. Motorul beneficiază de tehnologia turbo BMW TwinPower şi produce 143 CP. Cei dornici de mai multă putere pot opta pentru noul V8 cu aceeaşi tehnologie TwinPower şi 450 CP.

Tehnologic, BMW introduce sistemul Proactive Driving Assistant, care ajustează automat viteza maşinii înaintea unei schimbări a limitei legale de viteză precum şi opţiunea ECO PRO Route disponibilă în sistemul de navigaţie opţional Professional.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide