Ferrari şi Jaguar şi Mercedes-Benz dezintegrate în numele artei

Autor: Andrei Ştirbu 16 oct. 2014 Știri auto

S-ar putea să-ţi sune cunoscut numele Fabian Oefner – el este mintea strălucită din spatele proiectului cu Ferrari California despre care ţi-am povestit recent. Ceea ce nu am apucat să-ţi spunem este cu ce anume s-a mai îndeletnicit artistul elveţian în lunile dinainte de a se ocupa de acest proiect fascinant. 

Păi, a dezintegrat maşini. Machete, mai exact. În cadrul galeriei M.A.D. de anul trecut, a expus două lucrări, „Disintegrating” şi „Hatch”. În seria de imagini „Disintegrating”, artistul elveţian a tăiat bucăţele mici din machetele maşinilor clasice şi le-a suspendat în aer, dând impresia că maşina explodează şi dându-ne şansa să disecăm cu precizie elveţiană frumuseţea lui Jaguar E-Type şi a lui Ferrari P4. 

Iar în seria „Hatch” este reprezentat un Ferrari 250 GTO care… eclozează într-un mod dramatic. De fapt, în ciuda faptului că procesele de creaţie ale celor două lucrări par a impresiona doar orologierii elveţieni, rezultatul este fascinant pentru oricare pereche de ochi. Iată şi un making of aici.

Fabian Oefner- Hatch and Disintegrating- Making of from MB&F on Vimeo.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide